için kaldı

'Biz bu ülkeyi cenk meydanlarında kurduk'

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu ülkeyi masa başında yapılan pazarlıklarla değil cenk meydanlarında toprağa düşen şehitlerin mübarek kanlarıyla ve büyüklerimizin dualarıyla kurduk." dedi

F5HABER F5HABER
'Biz bu ülkeyi cenk meydanlarında kurduk'

ŞANLIURFA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Valiliğinin Nevali Otel'de düzenlediği sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kanaat önderlerini buluşturan yemekte yaptığı konuşmada, 1,5 yıl aradan sonra tekrar Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu bahtiyarlığı dile getirdi.

Bugün Rabia Meydanı'nda yapımı tamamlanan 58 ayrı eserin açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, bu yatırımların hayırlı olmasını diledi.

Şanlıurfa'ya yapılacak şehir hastanesinin ihalesinin yapıldığını, müteahhidinin belirlendiğini dile getiren Erdoğan, eserin en geç üç yıl içinde tamamlanarak şehrin ve bölgenin hizmetine gireceğini kaydetti.

"Türkiye'nin dört bir yanını donattık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunlar bir inceliği gösteriyor, nedir o? Hangi zihniyet insan öncelikli çalışıyor, insana değer veriyor. Yola çıktığımızda, 'Her şey insan için' demiştik, 'Her şey Türkiye için' demiştik. 'Her şey Türk için' demedik, 'Her şey Kürt için' demedik, 'Her şey Arap için, Laz için, şu için bu için' demedik. 'Her şey insan için' dedik, 'Her şey Türkiye için' dedik, yola böyle çıktık. Çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik, bu yola böyle çıktık. Bizim damarlarımızda bu anlayış var, bu anlayışla da bizler Türkiye'nin dört bir yanını donattık, donatıyoruz."

'Bu milleti yıkabilecek hiçbir fani güç yoktur'

Erdoğan, terörle mücadele başta olmak üzere, bayrak, bağımsızlık, vatan ve ezan için toprağa düşen tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa diledi.

"Biz bu coğrafyada tesadüfen karşılaşmış bir topluluk değiliz." diyen Erdoğan, "Biz yıllardır aynı inanç için mücadele eden, aynı topraklar üzerinde, aynı bayrağın altında hür yaşayan bir milletiz. Bu bölgede asırlardır aynı gönül dilini konuşan, aynı istikamete bakan, sevinç ve tasada beraber olan bir kardeşler topluluğuyuz. Bir binanın tuğlaları gibi kenetlenmiş bu milleti yıkabilecek hiçbir fani güç yoktur.

"
Biz bu ülkeyi cenk meydanlarında kurduk"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"
Ne demiştik? 'İnlerine gireceğiz' Şu anda inlerine girdik, giriyoruz, kaçacak delik arıyorlar. Bu tür ciddi manada büyükşehirlerde, şurada, burada terör eylemleri vesaire yapıyorlar. Arkadaşlar, tabi ki her başarının bir bedeli vardır, ama er veya geç bu işi Allah'ın izniyle bitireceğiz. Şunu hiç bir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız; biz bu ülkeyi masa başında yapılan pazarlıklarla değil, cenk meydanlarında toprağa düşen şehitlerin mübarek kanlarıyla ve büyüklerimizin dualarıyla kurduk."

"
Bizim yaptığımız harcama yaklaşık 20 milyar doları buldu"

Batılıların Anadolu insanı gibi olmadığını ve olamayacağını vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"
Söz veriyorlar, biz 'Türkiye'ye 3 milyar avro vereceğiz, bu yıl içinde 5 milyar avro daha vereceğiz.' Kardeşlerim bizim yaptığımız harcama yaklaşık 20 milyar doları buldu ve bize şu ana kadar gelen destek 677 milyon avro ve bu da bize gelmiyor, bizim bütçeye girmiyor. Nereye gidiyor? UNESCO vasıtasıyla Kızılay'ımıza gidiyor. Söz verdikleri rakamı hala göndermiş değiller."

"
İçişleri Bakanlığımız bir çalışma yürütüyor"

"
Bu gelen Suriyeli, Iraklı, kamplarda, kampların dışında... Bunlar içerisinde şu anda İçişleri Bakanlığımız bir çalışma yürütüyor ve bu çalışmayla bunların bir kısmını bütün incelemeler yapıldıktan sonra vatandaşlığımıza da alacağız." diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"
Çünkü bunların içerisinde çok iyi yetişmiş insanlar var, mühendisler var, avukatlar var, doktorlar var, vesaire vesaire. Bunlardan istifade edelim. Sağda solda kaçak olarak çalışmaktansa vatandaşımız olarak, bu milletin bir evladı olarak çalışsınlar."

"
Terör örgütlerini adeta bir koçbaşı gibi kullanarak dayanma gücümüzü kırmaya çalışıyorlar"

Bölgeye daha önce yaptığı ziyaretlerde, "
İnsan bizim insanımız, bize oy vermiyor diye ayrımcılığa gitmeyelim" diyerek yaptıkları hizmetleri hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"
Adı ne olursa olsun, terör örgütlerini adeta bir koçbaşı gibi kullanarak dayanma gücümüzü kırmaya çalışıyorlar. Bağımsız, güçlü ve müreffeh bir Türkiye yerine, iç sorunlarıyla boğuşan, terörden başını kaldıramayan, istikrarsız bir ülke istiyorlar. Bunun için de kendini kullandırtmaya hazır kim varsa, hangi örgüt varsa hepsini tedavüle sürdüler. Soruyorum; milletimizin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin en güçlü zamanında hendekle, çukurla, bombayla hayatı insanlarımıza zehir edenleri başka kim harekete geçirmiş olabilir? Milletin kendilerine siyaset için verdiği yetkiyi kullanmak yerine gidip terör baronlarına kapı kulu olanlar, bu ihanetlerine başka ne gerekçe gösterebilirler? 40 yıldır himmet, hizmet, eğitim diyerek devlete sızan, milletin en kutsal değerlerini sömüren FETÖ'nün 248 insanımızın kanına girmesinin başka açıklaması olabilir mi? 2 bin 293 gazimizin F-16'larla, helikopterlerle, tanklarla, toplarla, modern silahlarla yaralanarak, gazi edilmesinin başka bir herhangi bir izahı olabilir mi?"

"
Güçlü bir Türkiye'nin neler başarabileceğini çok iyi biliyorlar"

Oyunun çok ince yapıldığına işaret eden Erdoğan, "
Kimse güçlenen Türkiye'yi hazmedemiyor. Güçlü bir Türkiye'nin neler başarabileceğini çok iyi biliyorlar. İsteseler de istemeseler de biz bu işi başaracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, terör örgütleri ve ekonomik manipülasyonlar üzerinden dayatılan senaryoyu kabul etmedik, etmeyeceğiz." dedi.

"
Sayın Bahçeli'ye vakur duruşu sebebiyle teşekkür ediyorum"

Geçtiğimiz 14 yılda hiç bir kazanımın kendilerine altın tepside sunulmadığını, bundan sonra da sunulmayacağını vurgulayan Erdoğan, "
Unutmayın, zaferin anahtarı sabırdır, sebat etmektir. Artık birkaç terör eylemiyle, birkaç manşetle hizaya sokulan bir Türkiye yok, o iş bitti. O geride kaldı, tarih oldu. Hamdolsun bugün hükümetine, devletine güvenen bir millet var, aleyhte propagandalar yapıldığı halde -huzurunuzda ben doğrusu- muhalefette Sayın Bahçeli'ye, hükümetine, devletine sahip çıkarken vakur duruşu sebebiyle de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"
Yeniden yükseliş trendine girdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir takım sıkıntılar yaşandığını ancak yeniden umut verilen bir döneme girişin işaretlerinin de görülmeye başlandığını aktararak, "
İhracatımızdaki gerileme eğilimi durdu. Yeniden yükseliş trendine girdik. Aralık 2016 ihracatının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,3 artmış olması bunun ispatıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Hem uluslararası yatırımcıların, hem de Türk iş adamlarının tereddüt dönemini geride bırakıp süratle yatırım hamlesine başlayacakları konusunda oldukça güçlü işaretler olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "
Türkiye son yıllarda yaşadığı o kuşatılmışlık halini, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı seri atılımlarla büyük ölçüde kırmıştır. Artık siyasi konularla birlikte ekonomik meselelerde de çok daha güçlü bir şekilde masaya oturma imkanına sahibiz." diye konuştu.

"
Babamızın oğlu olsa, eğer vatan haini ise bunu bildirmemiz lazım"

Erdoğan, her hafta muhtarlarla yaptığı toplantılarda, onlara da "
Muhtar nedir? Mahallesine köyüne sahip çıkandır. Mahallenize, köyünüze böyle garip tipler geldiği zaman bunu hemen güvenlik teşkilatlarımıza bildireceksiniz." dediğini anımsattı.

Erdoğan, sözlerini söyle sürdürdü:

"
İstihbaratın en önemlisi teknik istihbarat değildir, en önemlisi insani istihbarattır ve bu konuda muhtarlarımız, bu konuda vatandaşımız eğer bunu bildirirse, o zaman güvenlik güçlerimizin işi de o denli kolay olacaktır. Terörün kökünü kurutmak istiyorsak öncelikle kimden gelirse gelsin terör eylemlerini lanetlemeli, bunlara karşı ilkeli ve tutarlı bir duruş sergilemeliyiz. Bu konuda tabii çok ciddi sıkıntılar yaşadık, yaşıyoruz. Bazıları olaylar karşısındaki tavrını teröristin kimliğine ve ideolojisine bakarak belirliyor. Babamızın oğlu olsa, eğer vatan haini ise bunu bizim hemen duyurmamız lazım, bildirmemiz lazım."

SONRAKİ HABER