Kütahya'da Göz Kamaştıran Sergi

Kütahya Belediye Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 2012-2013 eğitim-öğretim yılında açılmış olan kursların yıl sonu sergisi Belediye Kültür Sarayı'nda açıldı.

F5HABER F5HABER
Kütahya'da Göz Kamaştıran Sergi

Kütahya Belediye Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 2012-2013 eğitim-öğretim yılında açılmış olan kursların yıl sonu sergisi Belediye Kültür Sarayı'nda açıldı.

Maltepe Mahallesi, Lala Hüseyin Paşa Mahallesi, Bahçeli Evler Mahallesi, Sosyal Konutlar ve 100. Yıl mahallesinden 90 kursiyerin katıldığı eserler göz kamaştırdı.

Serginin açılış töreninde konuşan Vali Şerif Yılmaz, "Hem Belediye Başkanımız, hem Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere eğitim camiasında görev alan tüm arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum. Bizim özlediğimiz tablo bu. Kurumlar arasında farklılık olmasın, hepimiz insana hizmet ediyoruz. Hizmet ederken de hep beraber olalım. Gücümüzü bir araya getirelim, birlikte hareket edelim, daha güzel günleri beraber yakalayalım. Ben bunu burada görmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

"HIZLA BÜYÜYEN BİR ÜLKEYİZ"

Kursların bugüne kadar devam ettiğini ve bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Şerif Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:"Sadece biçki dikiş değil, gelir getirici istihdama yönelik kurslarında hazırlanıp açıldığını sizlerin bunları talep etmeniz gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum. İl olarak işsizlik oranımız 5.9. Türkiye ortalamasının altında, ancak Türkiye'de genel sıkıntımız kalifiyeli eleman sıkıntısı. Hangi kuruma giderseniz gidin, hangi fabrikaya giderseniz gidin kalifiyeli eleman sıkıntısı gündeme gelmektedir. Hızla sanayileşen bir ülke olmamıza rağmen bunun alt yapısını yeterli miktarda sağlayamadık. Bunun yanında bu istihdama yönelik kursların ve İş-Kur İl Müdürlüğü'nün, KOSGEB'in beraber yürüttüğü bir takım çalışmalar var. Özellikle hanım kardeşlerimize buradan bir hususu belirtmek istiyorum. Bildiğiniz gibi, mikro kredi uygulaması halen devam ediyor ve bunlardan istifade edebilirsiniz. İlimizde uygulama halen devam ediyor. Konu ile ilgili şartları arkadaşlarımızdan öğrenebilirsiniz. Yine özellikle ben bir iş yapacağım deyipte sermayesi olmayan hanım kardeşlerimizin ağırlıklı olarak tercih ettiği ve bizlerinde desteklediği girişimcilik kursları ve neticesinde girişimcilik kursu belgesi edinen ve şartları taşıyan girişimcilerimizin istifade edebildiği bildiğiniz gibi 100 bin TL, ve bunun 30 bin TL'si hibedir. 70 bin TL'side faizsiz kredidir. 2 yıl sonra geri ödemelidir. Bunlardan istifa etmenizi özellikle bu kursları bitiren kardeşlerimizin bu girişimcilik kursunu da tamamlayıp o belge ile beraber bu haktan istifade etmenizi ben canı gönülden diliyorum ki bu üretime katkınızı küçük demeyin küçük rakamlarla bugün Türkiye'de bir sürü örnekleri var. Çok büyük işletmeler meydana geldi yeter ki biz bunu azmedelim. Yeter ki biz bununla ilgili çalışmaları hep beraber yapalım. Ben bu duygularla kursun açılıp bugüne kadar gelmesinde emeği geçen başta belediyemiz ve halk eğitim olmak üzere camiada ki bütün arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra halk oyunları gösterileri yapıldı ve kursiyerlerden bazılarına kurs bitirme belgeleri, Vali Yılmaz ve protokol mensupları tarafından verildi.

Vali Yılmaz ve protokol mensupları sergiyi gezerek kurs öğretmenleri ve kursiyerlerden bilgiler aldı.

SONRAKİ HABER