Basketbol sahasındaki kavgada hukuk mücadelesi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bir basketbol sahasına bağlanan köpek nedeniyle çıkan kavgada üniversite öğrencisi Yiğit Doğer'i (20) dövdükleri ileri sürülen bitişikteki büfenin çalışanları Hakan Kahraman (32) ile Mert Mustafa Ergüven (17) hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

F5HABER F5HABER
Basketbol sahasındaki kavgada hukuk mücadelesi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bir basketbol sahasına bağlanan köpek nedeniyle çıkan kavgada üniversite öğrencisi Yiğit Doğer'i (20) dövdükleri ileri sürülen bitişikteki büfenin çalışanları Hakan Kahraman (32) ile Mert Mustafa Ergüven (17) hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Geçen 31 Temmuz'da, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Yiğit Doğer, bir grup arkadaşıyla Kumbahçe mahallesindeki belediyeye ait basketbol sahasına gitti. Sahanın içine bağlanmış bir köpek olduğunu farkeden Doğer, tasmasını çözüp dışarı çıkarmak istedi. Ancak, bu sırada bitişikteki doğuştan bedensel engelli 42 yaşındaki Vedat Ergüven'in işlettiği büfenin çalışanları Hakan Kahraman ile Mert Mustafa Ergüven iddiya göre Doğer'in köpeği çıkarmasına engel olmak istedi. Bunun üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine Hakan Kahraman, büfedeki ekmek bıçağını alarak, basketbol sahasına geri döndü. Hakan Kahraman ile Doğer arasında kavga çıktı. Kavgaya büfede çalışanlarından üçü daha karıştı. Doğer, kavgada dövüldü. Oğlunun dövülmesi üzerine Doğer, avukatları Emre Atmaca aracılığıyla kendisine saldıranlar hakkında savcılığa şikayetçi oldu. Şikayet üzerine kavgaya karıştıkları tespit edilen Hakan Kahraman ile Mert Mustafa Ergüven hakkında Bodrum 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde TCK'nın 86'ıncı maddesini içeren 'kasten yaralama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Davanın geçen eylül ayında görülen ilk duruşmasındaki ifadesinde Hakan Kahraman, "Olay günü bir arkadaşımız geldi. Köpeğini birkaç saatliğine basketbol sahasına bağlayıp, bize emanet edip, gitti. Basketbol oynayan gençlerde, 'köpeği alın' deyince, tartışma çıktı. Ben de o arada içlerinden birine iki tokat attım. Başka da bir şey yapmadım" dedi.

BÜFENİN İSKANI VE İNŞAATI YOK İDDİASI

Dava sürerken İskender Doğer, dövülen oğlu Yiğit Doğer ve avukatları Emre Atmaca ile basın açıklaması yaptı. Kamuya açık belediyeye ait bir basketbol sahasının hem depo hem de köpek bakımyeri olarak kullanıldığını ileri süren İskender Doğer, "Hukuk mücadalesi başlattık. Davayı açmamızın ardından yaptığımız araştırmalar neticesinde büfenin hem önündeki alanı hem de basketbol sahasını sahiplenerek yılda 5 milyon TL'ye varan rant elde ettiklerini buna karşılık sadece 33 bin TL ecrimisil ödediklerini öğrendik. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yaptığımız suç duyurusunda büfenin iskan ve inşaat ruhsatlarının olmadığı ve yasal olmadığını da tespit ettik. Bunu üzerine burayı tahliye edip, yıkmayan Bodrum Belediyesi hakkında görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Kaymakamlık ve Savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.

'YASAL İŞYEM YAPILMIYOR'

Büfenin belediye tarafından yasal olmayan yollardan işletmeye verdiğini öne süren Avukat Emre Atmaca, Belediye ve Hazine'ye ait olan kamusal alanda inşa edilen binanın varlığı birçok hukuksuzluğu barındırdığına dikkati çekip, "BİMER'den verilen yazılı cevapta büfenin iskan ve inşaat ruhsatına tabi olmadığı tarafımıza bildirilmiş olmasına rağmen yine yetkililer tarafından herhangi yasal bir uygulama yapılmamıştır. Bu konuda şikayetlerimizi ilgili yerlere verdik. Hukuki sürecin peşini bırakmayacağız" dedi.

"DEFALARCA ÖZÜR DİLEDİK"

(DHA - Yaşar ANTER)
SONRAKİ HABER