Kayseri'de soğuk ve kar yaşamı olumsuz etkiledi

KAYSERİ'DE dün gece başlayan kar yağışı kentte yaşamı olumsuz etkiliyor.

F5HABER F5HABER
Kayseri'de soğuk ve kar yaşamı olumsuz etkiledi

KAYSERİ'DE dün gece başlayan kar yağışı kentte yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kayseri'de bu sabah çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken; Talas, Kocasinan, Melikgazi, Tomarza, Pınarbaşı, Bünyan, Develi ve Yahyalı ilçelerinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri Kayseri'nin Malatya, Sivas ve Kahramanmaraş karayollarında kar lastiksiz ve zincirsiz araçların yola çıkmasına izin vermedi. Otogardan da bu istikametlere gidecek otobüslere çıkış verilmedi.

Kayseri'de bugün rüzgar nedeniyle evlerinde ısınmak için yaktıkları sobadan çıkan karbon monoksit gazından zehirlenen 15 kişi, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördü.

Meteoroloji yetkilileri, Kayseri ve çevresinde kar yağışının aralıklı olarak cuma gününe kadar süreceğini, gündüz en yüksek hava sıcaklığının eksi 6 derece, gece ise en düşük sıcaklığının eksi 16 derece olacağını ifade ettiler. Meteoroloji yetkilileri, gece ısının eksi 16 dereceye kadar düşmesi nedeniyle don tehlikesi bulunduğunu, vatandaşların özellikle bu gece dikkatli olmalarını istedi.

Bu arada, Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Kazancılar Çarşısı esnafı, kar yağışı sonrası yemsiz kalan güvercinleri buğday ve ekmek parçaları atarak besledi.

(DHA - Oktay ENSARİ)
SONRAKİ HABER