Savaş tehdidi altında Noel

Ukrayna’ya yönelik olası Rusya işgali endişesine rağmen turistik Lviv kentinde Noel neşesi kaçmadı. Sokakları dolduran halk ve turistler sınırdaki gelişmelere dair haberlerin gölgesinde bayramın tadını çıkardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Savaş tehdidi altında Noel

ÜLKENİN doğu sınırında çatışma ve gerilim devam ederken, 1500 kilometre batıdaki turistik Lviv sokaklarına Noel coşkusu hakim. 720 bin nüfuslu kentin sokakları eksi altı dereceye kadar düşen sıcaklık ve şiddetli kar yağışına rağmen doluydu. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov’un Noel arifesinde yaptığı “(Rusya Devlet Başkanı) Putin, Ukrayna’yı yok etmek istiyor” açıklamasına rağmen kent meydanlarına kurulan hoparlörlerden neşeli bayram şarkıları çalındı.

ANMA KÖŞELERİ OLUŞTURULDU

Öte yandan, turistik noktalardan uzaklaşıp girdiğiniz ara sokaklarda dahi azalmayan hareketlilik ve neşe, Donbas’ta yaşananların üzerini tümden örtmüş değil. Noel ayini için hazırlanmış kiliselerde son çatışmalarda ölen Ukrayna askerleri için anma köşeleri oluşturulmuş. Kayıplar, yakınlarının fotoğraflarıyla beraber verilen savaş karşıtı mesajlar eşliğinde hatırlanıyor. Donbas’taki Rus ayrılıkçılarla süren çatışmalarda 2020’de yaklaşık 50, bu yıl ise en az 65 Ukrayna askeri öldü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER