Diyarbakır'da tarihi köprü için harekete geçildi! Trafiğe kapatıldı, yenisine başlandı

Diyarbakır'da ağır tonajlı araçların geçişine yasaklanmasına rağmen, sürücülerin kullanmaya devam edip, tahrip ettiği Osmanlı dönemine ait 4 kemerli Dilaver Köprüsü'nün yanına yeni köprü yapılmaya başlandı. Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) gündeme getirmesinin ardından araç trafiğine kapatılan tarihi köprü yıkılmaktan kurtarıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Diyarbakır'da tarihi köprü için harekete geçildi! Trafiğe kapatıldı, yenisine başlandı

Çınar ilçesine 30 kilometre uzaklıkta, Osmanlı dönemine ait, 16’ncı yüzyılda yapılan 4 kemerli Dilaver Köprüsü, 2012'de Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü tarafından onarıldı. Diyarbakır'ı Mardin ve Şanlıurfa'nın bazı ilçelerine bağlayan yol üzerindeki tarihi köprü, 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nce (UKOME) alınan kararla ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı. Geçiş yasağına rağmen tonlarca yük taşıyan sürücüler, araçlarıyla köprüden geçmeye devam etti. Ağır tonajlı araçların geçişiyle köprü girişinin sağ ve sol bölümleri, tahrip edildi.

Diyarbakır'da tarihi köprü için harekete geçildi! Trafiğe kapatıldı, yenisine başlandı - Resim : 1

Geçen yıl, bölgede yaşayanların tepkilerini DHA, 'Geçiş yasağına rağmen Osmanlı eseri köprüyü tahrip ettiler' haberiyle gündeme getirdi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu'nca 1 Nisan'dan itibaren köprü, araç trafiğine kapatıldı. Köprünün giriş ve çıkışına yerleştirilen yön levhalarıyla sürücüler, açılan geçici yan yolu kullanmaya başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yapı Yapım Daire Başkanlığı'nca, Dilaver Köprüsü'nün yaklaşık 100 metre yakınına alternatif yeni bir köprü yapılması için çalışma başlatıldı. Temeli atılan ve yaklaşık 1,5 milyon TL'ye mal olacak olan 4 gözlü yeni köprünün 3 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

'AĞIR TONAJLI ARAÇLAR KÖPRÜYÜ TAHRİP ETTİ'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER