Rusya'dan Cerablus açıklaması: Çok endişeliyiz

Türk Silahlı Kuvvetleri ve koalisyon güçlerinin, IŞİD'e yönelik Cerablus operasyonuna Rusya'dan flaş açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Türkiye-Suriye sınırında yaşanan gelişmeler Moskova'da derin bir endişeye neden oldu.' ifadeleri kullanıldı.

F5HABER F5HABER
Rusya'dan Cerablus açıklaması: Çok endişeliyiz

Türk ordusunun uluslararası koalisyon güçleriyle bu sabah Cerablus'ta başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu hakkında bir açıklama yayımlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Suriye sınırında yaşanan gelişmelerin Moskova'da derin bir endişeye neden olduğunu vurguladı.

'KÜRTLER VE ARAPLAR ARASINDAKİ ETNİK ANLAŞMAZLIKLAR KÖRÜKLENEBİLİR'
Açıklamada, "Her şeyden önce, çatışma bölgesindeki durumun daha istikrarsız hale gelme riski rahatsızlık veriyor. Zira sivil nüfus arasında ölümler meydana gelebilir ve Kürtlerle Araplar arasındaki etnik anlaşmazlıklar körüklenebilir" ifadelerine yer verildi.

'SURİYE KRİZİ SADECE ULUSLARARASI HUKUK ZEMİNİNDE ÇÖZÜLEBİLİR'

Açıklamanın sonunda "Suriye krizinin sadece uluslararası hukuk zemininde ve Kürtler de dahil olmak üzere, Suriyeli taraflar arasında geniş katılımlı diyalog kurulması yoluyla çözülebileceğinden eminiz" dendi.

SONRAKİ HABER