Reina saldırganı Esenyurt'ta yakalandı! İşte ilk görüntüler

Yılbaşı gecesi Reina'da katliam yapan ve 39 kişiyi acımasızca katleden terörist 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov, İstanbul Esenyurt'ta sağ olarak yakalandı. Reina saldırganı ile birlikte 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi de gözaltına alındı. Teröristin yanında 4 yaşındaki oğlu da vardı. Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü. Öte yandan örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonların sürdüğü öğrenildi.

F5HABER F5HABER
Reina saldırganı Esenyurt'ta yakalandı! İşte ilk görüntüler

Yılbaşı gecesi Reina'da 39 kişiyi katleden 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov İstanbul'da yakalandı.

Büyük gizlilik içinde yürütülen operasyon İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Terörist arkadan kelepçelenerek etkisiz hale getirildi.

Esenyurt'ta düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan teröristin yanında oğlunun da bulunduğu öğrenildi. Teröristin sağlık kontrolünden sonra Emniyet'e getirileceği öğrenildi.

REİNA SALDIRGANI BÖYLE YAKALANDI

Özbek asıllı terörist Abdulgadir Masharipov'un eşi 12 Ocak'ta Maltepe'de bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Yanında olan 1.5 yaşındaki kızı koruma altına alınmıştı. Masharipov'un ise saldırıdan sonra yanına 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı tespit edilmişti.

Reina saldırganı ile birlikte arkadaşının da gözaltına alındığı bildirildi.

ARKADAŞININ EVİNE 3 GÜN ÖNCE GİTMİŞ

Reina katliamcısının bulunduğu Kırgız arkadaşının evine 3 gün önce gittiği, yakalandığı evde incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda şüpheli Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü. IŞİD'in üstlendiği saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmiş, 65 kişi yaralanmıştı.


SONRAKİ HABER