Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na ağır sözler

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili ağır konuştu

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na ağır sözler

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Grup toplantısında, hükümete ağır eleştiriler yöneltti. Yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili Meclis'teki oylamada 40 AK Parti milletvekilinin Yüce Divan lehine oy kullandığını savundu.
Yüce Divan lehine oy kullanan milletvekilleri için başka bir milletvekilinin hain dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu "peki siz o hainle başbaşa oturacakmısınız" diye sordu.
Kılıçdaroğlu satır başları ile şunları söyledi
Meclis'te aklanan bakanlar yarın göreve iade isteyecek. Ben onlara bakanlık buldum. Lütfen Davutoğlu, bu bakanları hemen görvlendirsin devleti soysunlar.
Vatandaşların vicdani ahlaki sorumluluğu var. Bunun yerine getirilmesi lazım.
Somali'ye gittiler kitap dağıttılar "Ali baba ve Kırk haramiler" Ben 4 yıllık süre istiyorum. Bu ülkeyi haramilerden kurtaracağım.
Buraya geldiğinde Anıtkabir'e gitmeyen insan için ben niye yas tutayım. Bayrağımı neden yarıya indireyim.
-Siyasete çarıkla girdiklerini söylüyorlardı. Şimdi onların malikanesi, sarayları villaları var senin neyin var. Senin de borcun var.
-Avrupa'da konuşuyor, Avrupa'da işsizlik varsa Türkiye'ye gelsin demiş. Bunun Türkiye'den haberi yok. Türkiye'de işsizlik yokmuş. İnsanların ne halde olduklarını bilmiyorlar. Herkesi kendileri gibi biliyorlar.
Türkiye'de işsiz sayısı 5.5 milyon. İşten umudunu kesenler hariç. Avrupa'da işsizlik en fazla yüzde 5 iken, Türkiye'de ise yüzde 10'un üstende. Hiç işsizlik yokmuş gibi Türkiye'yi yönetiyor. O yönetmiyor, yönettiğini zannediyor. İşsizliğin evleri nasıl yaktığını bilmezmisin.
Bir mektup okuduk, Kılıçdaroğlu'nu kandırdılar diye yazdılar. Bizi Davutoğlu gibi zannediyorlar. Biz mektubun kimden geldiğini kim olduğunu iyi biliyoruz.
Sosyal yardımları iki katına çıkaracağım sözüm söz...

SONRAKİ HABER