için kaldı

Dikkat çeken kare!

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesini ile geçirmek isteyen IŞİD militanları sınır hattını oluşturan tren raylarının altından geçerken görüntülendi.

F5HABER F5HABER
Dikkat çeken kare!

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) üyelerinin Suruç sınırının sıfır noktasından Kobani'ye geçişleri İMC TV'nin canlı yayınında ekranlara yansıdı. Görüntülerde dört IŞİD üyesinin sınır hattını oluşturan tren raylarının altındaki köprüden karşı tarafa geçişi yer alıyor.

YPG'NİN DİRENİŞİYLE KARŞILAŞTI

Kobani'deki Zorava Tepesi'ne giden IŞİD'liler burada YPG'nin direnişiyle karşılaştı. Çatışma anları da İMC TV ekranlarına an be an yansıdı. Suruç'un Karaca Köyü'nden çıplak gözle görünen IŞİD'liler, YPG direnişi karşısında hakimiyetleri altındaki köye çekildi. Bir grup IŞİD'linin ise sınırda mevzilendiği görülüyor.

SIK SIK PATLAMA SESLERİ DUYULUYOR

Günlerdir çatışmaların adresi olan Kobani, bu güne da patlama sesleriyle başladı. Sabah saatlerinden itibaren özellikle Kobani'nin doğu kısmında sık sık patlamalar meydana geldi. Patlamaların ardından vurulan yerleşim alanlarından yükselen dumanlar Türkiye tarafından görülürken, yaşanan bu durum sınır hattında gelişmeleri takip edenleri tedirgin etti.

SINIR HATTINDAKİ ÇADIRLARA ASKERLER YERLEŞTİ

Bu arada sınırın sıfır noktasında bulunan Mürşitpınar Dostluk Parkı'na, geçen günlerde ülkelerinden kaçan Suriyeli sığınmacıların barınması için yapılan çadırkent ise sınırı aşan mermilerin ardından boşaltıldı. Çadırlarda kalan Suriyeliler daha güvenli olduğu için Suruç'taki YİBO ile diğer resmi kurumlara gönderildi. Suriyelilerin boşalttığı çadırlara ise dün geceden itibaren askerlerin yerleştiği görüldü.

SONRAKİ HABER