MHP lideri Devlet Bahçeli'den Oktay Vural açıklaması

Muhaliflerle birlikte hareket ettiği öne sürülen Oktay Vural ile ilgili konuşan MHP lideri Bahçeli aralarında bir sorun olmadığını söyledi, 'Pelikan dosyası' için "fitne" dedi. En ön sıradaki yerini alan Vural, Bahçeli'yi ayakta karşıladı ancak iki ismin tokalaşmaması gözlerden kaçmadı.

F5HABER F5HABER
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Oktay Vural açıklaması

Bahçeli'ye çıkışta MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'la aralarında soğukluk olduğu iddiası soruldu. Bahçeli, "Ben böyle bir deklarasyonu görmedim. Ne varsa basında bazı çevrelerden öğreniyoruz. Oktay Bey çok değerli bir kardeşimizdir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz?" diye konuştu.

OKTAY BEY ÇOK DEĞERLİ BİR KARDEŞİMİZDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye destek deklarasyonuna Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın imza atmadığı, Bahçeli ve Oktay Vural arasında soğukluk yaşandığı, iddia edilmişti. Vural bugün MHP'nin grup toplantısına katıldı. Bugün partisinin grup toplantısının ardından Bahçeli'ye bu iddia soruldu. Bahçeli şöyle yanıt verdi:

PELİKAN STRATEJİSİYLE ORTALIĞI KARIŞTIRIYORSUNUZ

"Bir deklarasyon görmedim ama ne varsa basından bazı çevrelerden öğreniyoruz. Oktay bey çok değerli bir kardeşimizdir. Mecliste beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları. Bizi bölmeye çalışıyorsunuz, CHP'yi karmakarışık ediyorsunuz. Şimdi de Pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz. Hiç mi düşünceniz olumlu, bütünleştirici olmayacak. Basın demek Türkiye'yi inkar etmek mi demektir. Fitnenin yayılmasına katkı sağlamayız"

Bu gelişmenin ardından Bahçeli ile ipleri kopardığı iddia edilen Vural bugün MHP'nin grup toplantısına katıldı. En ön sıradaki yerini alan Vural, Bahçeli'yi ayakta karşıladı ancak iki ismin tokalaşmaması gözlerden kaçmadı.

MHP'deki kurultay süreci için alınan "ihtiyati tedbir" karının ardından başlayan kriz, derinleşmeye devam ediyor. Muhalif isimlerle birlikte hareket ettiği iddia edilen partinin en etkili isimlerinden Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın "MHP'nin kurultayı 18 Mart 2018'dir" başlıklı bildiriye imza atmadığı öne sürülmüştü.

SONRAKİ HABER