Danimarka'daki şüpheli ölüme İstanbul'da otopsi

Danimarka'da Ekrem Şahin'in 6 yıl önceki şüpheli ölümü nedeniyle otopsisinin Türkiye'de yapılmasını talep eden ailesi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının da (YTB) desteğiyle hukuk mücadelesini kazandı. Organları Türkiye'ye getirilen Şahin'in ölüm nedeni, otopsinin tamamlanmasının ardından belirlenecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Danimarka'daki şüpheli ölüme İstanbul'da otopsi

DANİMARKA'da yaşayan çifte vatandaş Ekrem Şahin (23), 2009'da kimlik kontrolü sırasında çıkan tartışmada gözaltına alındı. Daha sonra tutuklanan ve Kolding Cezaevi'ne konulan Şahin, tahliyesine altı ay kala başka bir cezaevine nakledilmek istemediği gerekçesiyle gardiyanlar tarafından dövülerek hastanelik edildi. Odense Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Şahin, 14 Ocak 2011'de yaşamını yitirdi.

Danimarka'da yapılan otopsi sonucunda aileye 'gizli kalp yetmezliğinden dolayı öldü' denildi. Buna karşılık aile Türkiye'de de otopsi yapılmasını istedi. Ekrem Şahin'in cenazesi Türkiye'ye gönderildi ancak iç organlarının gönderilmemesinden dolayı otopsi süreci tamamlanamadı.

Danimarka'da ise üç defa soruşturma açılmasına rağmen olaya ilişkin dava sürecine geçilemedi. Danimarka Kraliyet Savcılığı, Şahin'in 'sakinleştirilmeye çalışılırken talihsizce vefat etmesi' nedeniyle davaya konu durum olmadığı kanaatiyle dosyayı 2013 yılında kapattı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER