Doğuştan tek kolu olmayan taekwondocu Samet, dünya şampiyonu olmayı hedefliyor

TÜRKİYE Para-Taekwondo Şampiyonası'nda Türkiye 3'üncüsü olan, doğuştan tek kolu bulunmayan Niğdeli Samet Adıyaman (17), 2021 Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor. Kendisi gibi engeli olan gençlere tavsiyede bulunan Adıyaman, "Engelliyim deyip, hayata küsüp, evde oturmasınlar, dışarıya çıksınlar, spor yapsınlar, hiçbir şeyden utanmasınlar" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Doğuştan tek kolu olmayan taekwondocu Samet, dünya şampiyonu olmayı hedefliyor

Doğuştan tek kolu olmayan taekwondocu Samet, dünya şampiyonu olmayı hedefliyor - Resim : 1Pandemi nedeniyle dünya genelinde yapılması planlanan birçok müsabakanın iptal edilmesine karşın, antrenmanlarına ara vermeden çalışmalarını sürdüren Samet Adıyaman, 2021 Dünya Para-Taekwondo Şampiyonası’na seçilip, müsabakalardan dereceyle dönmeyi hedefliyor. Doğuştan tek kolu olmayan ve 2019 yılında katıldığı Türkiye Para-Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye 3'üncüsü olan Adıyaman, 2020 yılının ocak ayında İtalya'daki Avrupa Şampiyonası’na, etkinliğin pandemi nedeniyle iptal edilmesi yüzünden katılamadığını söyledi. Antrenmanlarını ara vermeden sürdürdüğünü belirten Adıyaman, "İptal edilen maçların yerine, 2021 yılında yapılacak olan Dünya Şampiyonluğu’na hazırlanıyorum. İnşallah 2021 yılında yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na seçilirim ve iyi bir derece alırım. Koronavirüs sürecinde antrenmanlarımı hiç aksatmadım, ders çalıştım ve ailemle vakit geçirdim. Salonda benim gibi engelli arkadaşlarım var. Onlarla beraber çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

Kendisi gibi engeli olan gençlere tavsiyede bulunan Adıyaman, "Benim durumumda olan genç kardeşlerime yılmamalarını, hayata sıkı sıkı sarılmalarını tavsiye ediyorum. Engelliyim deyip, hayata küsüp, evde oturmasınlar, dışarıya çıksınlar, spor yapsınlar, hiçbir şeyden utanmasınlar" diye konuştu.

’YARIN MAÇLARIMIZ VARMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER