İster taze ister kuru olarak tüketin! Yaban mersini, pek çok soruna iyi geliyor

Çok iyi bir antioksidan kaynağı olan yaban mersini, taze veya kuru olarak tüketilebildiği gibi çayı da yapılabiliyor. Çay üzümü, turna yemişi, mavi yemiş ve çoban üzümü gibi adlarıyla da bilenen yaban mersini, farklı sağlık sorunlarına karşı tüketilebilen yaban mersininin yararlarını ve nasıl tüketilmesi gerektiğini uzmanlardan öğrenelim.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İster taze ister kuru olarak tüketin! Yaban mersini, pek çok soruna iyi geliyor

Yaban mersinine puslu mavi rengini veren antosiyanin maddesi değerli bir antioksidandır. Meyvenin kendisini dışarıdan gelen zararlara karşı koruduğu gibi bizleri de korur. Yaban mersininin içinde A,C,E vitaminleri, demir, manganez, kalsiyum, fosfor ve yüksek oranda potasyum bulunur. Ülkemizde Karadeniz bölgesinde yetişen yaban mersini dünyada blueberry adıyla biliniyor.

Sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik ihtiyacınız için doğal bir alternatif olan yaban mersininin faydalarını Diyetisyen Alev Tekeli Karagülle, şöyle sıraladı:

- Taze yaban mersini, sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik ihtiyacınız için doğal bir alternatif. Yaban mersini; çeşitli vitaminler, lif, manganez, kalsiyum, selenyum ve demir içeriyor. 1 fincan (100g) yaban mersini sadece 57 kalori. Kilo almaktan korkmanıza da gerek yok.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER