32 şirkete ‘centilmenlik’ soruşturması

Rekabet Kurulu Türkiye’de on binlerce çalışanı bulunan e-ticaret, perakende, medya devleri ile fastfood zincirleri hakkında başlattığı ön araştırmadaki belgeleri ciddi bularak, soruşturmaya çevirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
32 şirkete ‘centilmenlik’ soruşturması

Soruşturma, devlerin aralarında centilmenlik anlaşması yaparak, çalışanlarının teşebbüsler arasındaki transferini, daha yüksek ücret sunan iş fırsatlarını engelleyip engellemediklerinin tespiti için açıldı.

ÜCRETLER AZALIYOR

Rekabet Kurulu, işgücü piyasasına yönelik centilmenlik anlaşmaları nedeniyle Türkiye genelinde 32 teşebbüs hakkında soruşturma açtığına ilişkin duyurusunda, şu tespitler dikkat çekti: “İşverenlerin sahip olduğu pazar gücünün, çalışan ücretlerinin azalmasına veya baskılanmasına ve çalışma koşullarının rekabetçi seviyelerin altında kalmasına neden olduğuna yönelik görüşler artmaktadır. İşgücü piyasalarında emek için rekabet halinde olan işveren konumundaki teşebbüslerin aralarındaki doğrudan/dolaylı anlaşmalar yoluyla, çalışanların teşebbüsler arasındaki transferini engellemeleri, çalışanları daha yüksek ücretler ve daha iyi koşullar sunan iş fırsatlarından mahrum bırakabilmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER