Bilim insanları iddia etti! COVID-19 insan işi, kanıt var

Avrupalı iki bilim insanı COVID-19’un insan üretimi olduğuna dair kanıtlar bulduklarını, Çinli araştırmacıların virüsün doğal şekilde evrimleşmiş gibi görünmesi için verilerle oynadıklarını ileri sürdü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bilim insanları iddia etti! COVID-19 insan işi, kanıt var

COVID-19’un kökenine dair tartışmalar bitmekten uzak. Yeni bir çalışma, virüsün Çinli bilim insanlarınca Vuhan’daki bir laboratuvarda üretildiği iddialarını yeniden gündeme taşıdı. Salgının başlangıç noktası olan Çin’in Vuhan kentindeki bir laboratuvarda 2002-2019 yılları arasında yürütülen araştırmaları analiz eden İngiliz St George’s Üniversitesi’nden onkoloji profesörü Angus Dalgleish ve Norveçli ilaç şirketi Immunor’un başkanı Dr. Birger Sørensen, “virüsün yapısında sadece laboratuvar manipülasyonu ile oluşabilecek benzersiz izler” bulduklarını iddia etti. İki isim tarafından kaleme alınan 22 sayfalık makalede özetle şu tespitler yer aldı:

OBAMA YASAKLAMIŞTI

Makaleye göre, Çinli bilim insanları COVID-19’u virüslerin daha iyi anlaşılması için yürütülen ‘işlev kazandırma’ deneyleri kapsamında yarattı. Virüsün bulaşıcılığının arttırıldığı bu tartışmalı yöntem eski Başkan Barack Obama döneminde ABD’de yasaklanmış, Donald Trump döneminde çalışmalara yeniden başlanmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER