ABD, Ukrayna'yı silahlandırmaya devam ediyor

ABD Senatosu, Ukrayna’nın savunması için 141.5 milyon dolarlık kredinin tahsis edilmesini onayladı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
ABD, Ukrayna'yı silahlandırmaya devam ediyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, güvenlik,  savunma ve özellikle küçük silah alımını güçlendiren bir program kapsamında Ukrayna’ya kredi verilmesi kararı almıştı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Defense News haber kaynağı, “Dışişleri Bakanlığı, keskin nişancı tüfekleri ve el bombası fırlatıcılarına para da dahil olmak üzere Ukrayna’ya güvenlik yardımında 141.5 milyon dolar tahsis edilmesini onayladı” ifadelerini kullandı.

Birleşik Devletler siyasi ve askeri ilişkilerden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı R. Clarke Cooper ise, belirlenen tutara herhangi bir itiraz olmadığı durumda karar alındıktan 15 gün sonra kullanılabileceğini bildirdi.

Ayrıca, Senatör Lindsey Graham’in bildirdiğine göre; Trump ofisi tarafından bloke edilen ABD Savunma Bakanlığının bütçesinden ayrılan 250 milyon Dolar da en yakın zamanda kullanıma açılacak.

Kaynak: qha

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER