Propolisin Bağışıklık Sistemi Üzerinde Düzenleyici Etkisi Var

Propolis başta olmak üzere diğer arı ürünlerinin bağışıklık sistemini düzenleyici ve uyarıcı etkilerinin bulunduğunu söyleyen Tarımsal Biyoteknoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, propolisten faydalanmak için doğru ve dozunda kullanımın önemine dikkat çekti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Propolisin Bağışıklık Sistemi Üzerinde Düzenleyici Etkisi Var

'BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ YÜKSELTMİYOR, DÜZENLİYOR'

Bağışıklık sistemi; tıp dilinde immünite, vücudumuza dışarıdan giren yabancı cisim ve mikroorganizmalara vücudumuzun bütün mekanizmalarıyla karşı koyması anlamına gelir. Doğal bağışıklık ya da kazanılmış, edimsel bağışıklık olarak ikiye ayırabiliriz. Doğal bağışıklık doğuştan var olan, genetiğimizle kazandığımız bağışıklık anlamına gelir. Ama kazanılmış bağışıklık, sağlıklı beslenme, spor yapma, kaliteli uyku gibi faktörlerle güçlendireceğimiz bir bağışıklık sistemidir. Propolisin bağışıklık sistemi üzerine uyarıcı ve düzenleyici etkisi var. Bağışıklık sistemini yükseltiyor demek yanlış olur, çünkü kimi zaman bağışıklık sistemini yükseltmek istenen bir durum değildir. Bu nedenle biz propolisin bu etkisini önemseriz; bağışıklık sistemini uyarır ve düzenler. Sadece propolis değil, perga gibi, arı sütü gibi arı ürünleri de bağışıklık sistemini destekleyicidir. Hem bakteriyel hem viral enfeksiyonlardan korunmak için bu ürünlerden faydalanabiliriz.

 Ham propolisi kullanmanın yol açabileceği bazı sıkıntılar var. Bu nedenle doğru şekilde ekstrakt edilmiş, kimyasal içermeyen, mümkün olduğu kadar sağlığa faydalı propolis ürünlerini kullanmak gerekli. Bunu anlamak için ürünün içeriğine bakmak yeterlidir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER