Bankacılıkta biyometrik doğrulama, sesle ve gözle tanıma yeni trend

Avrupa'da biyometrik doğrulama, sesle ve gözle tanıma gibi uygulamaların gelecek dönemde bankacılık sektöründe yeni trend olacağı öngörülüyor.

F5HABER F5HABER
Bankacılıkta biyometrik doğrulama, sesle ve gözle tanıma yeni trend

LONDRA (AA) - Avrupa'da biyometrik doğrulama, sesle ve gözle tanıma gibi uygulamaların gelecek dönemde bankacılık sektöründe yeni trend olacağı öngörülüyor.

Akbank Direkt Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Orkun Oğuz, Londra'da gerçekleştirilen "Finovate Avrupa 2016 Konferansı" sonrasında AA muhabirine Türk bankacılık sektörünün dijitalleşmesi ve konferans hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Finovate konferansının gelinen ve gidilecek noktayı görme açısında çok faydalı geçtiğini belirten Oğuz, Türkiye açısından bakıldığında bazı alanlarda çok iyi durumda olunduğunu söyledi.

Oğuz, Türk bankacılık sektörünün özellikle mobil uygulamalar ve belirli hizmetlerin müşterilere dijital olarak sunulması konusunda iyi duruma geldiğini vurguladı.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran ise konferansta, kendi ajandalarında olmayan ve çok da şaşırtıcı sunumlar görmediklerini ifade etti.

"Ülke olarak dijital bankacılıkta ilerdeyiz"

Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan da konferansta trend olarak gözle, sesle tanıma ve kimlik doğrulama gibi uygulamaların çoğunlukta olduğuna işaret etti.

Doğan, "Aslında ülke olarak dijital bankacılık alanında ne kadar ileride olduğumuzu gördüm. Gayet iyi bir noktadayız. Yapı Kredi olarak daha önce başladığımız ve yakında hizmete çıkartacağımız uygulamalara ilişkin bazı startup'lar burada sunum yaptı. Kısa bir süre içinde görürsünüz" diye konuştu.

"Biyometrik doğrulama, sesle ve gözle tanıma uygulamaları yeni trend"

Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan ise ödemeler sistemine ilişkin sunumların sınırlı olduğunu, aksine portföy yatırımı, algoritmik uygulamaların daha yoğunlukta olduğunu aktardı.

Erdoğan, sesle, gözle tanıma gibi projelerin gelecekte bankacılık sektöründe görüleceğini ancak bu uygulamaların ülkeden ülkeye değişeceğini, regülasyon ve düzenleme bacağının eksik kaldığını, Türkiye'de bu tür uygulamaların sınırlı olduğunu kaydetti.

"Türkiye'deki finans kurumları bazı noktalarda Avrupa'dan daha ileri"

Hewlett Packard Enterprise Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak, biyometrik doğrulama, sesle ve gözle tanıma gibi uygulamaların trend olduğunu söyledi.

Özellikle bu gibi uygulamaların finans teknolojileri ve ödeme sistemleri alanına girmesiyle bireylerin alışveriş yapmasını kolaylaştıracağını ve bankalarla ilişkilerinin daha kolay hale geleceğini anlatan Kaymak, "Bu tür uygulamaları Türkiye'de ya kullanan ya da kullanmak üzere çalışma yapan bankalarımız var. Türkiye'deki finans kurumları Avrupa ile kıyaslandığında Avrupa şartlarına en yakın ve bazı noktalarda daha ileri teknolojileri kullanan bir noktada" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER