Kızı için 1,5 ayda 22 kilo verdi! Süper anne

Almanya’da yaşayan Tuğba Yavuzaslan, 6 yıl önce sağ böbreğini kaybetti, ardından da sol böbreğinin çalışmadığını öğrendi. Böbreğini bağışlamak isteyen anne Filiz Yavuzaslan, kızı için 1.5 ayda 22 kilo verdi. Ancak Almanya’da nakil gerçekleştirilemedi. Türkiye’de annesinden alınan böbrek Tuğba’ya nakledildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kızı için 1,5 ayda 22 kilo verdi! Süper anne

Almanya’da yaşayan Tuğba Yavuzaslan bir gün yürürken bel bölgesinde ağrı hissetmeye başladı. Bu ağrı ile doktora giden genç kadının 6 yıl sürecek mücadelesi de başlamış oldu. 20 yaşında sağ böbreğini kaybettikten birkaç gün sonra sol böbreğinin de çalışmadığını öğrenen Tuğba için annesi böbreğini bağışlamak istedi. Anne Filiz Yavuzaslan, kızının sağlığına kavuşabilmesi için 1.5 ayda 22 kilo verdi. Ancak Almanya’da nakil gerçekleştirilemedi. Zorlu tedaviler geçiren genç kadın enfeksiyon nedeniyle aylarca antibiyotik tedavisi gördü, yoğun bakımda kaldı, 4 defa anjiyo yapıldı. Tedavisi sırasında sürekli yeni sağlık sorunları yaşayan Yavuzaslan’ın bu süreçte psikolojisi de bozulduğu için antidepresan kullanmaya başladı. Kendisi gibi böbrek hastası olan komşusunun tavsiyesiyle Türkiye’ye gelmeyi düşünen Yavuzaslan geldikten 1 hafta sonra annesinden alınan böbrek ile nakil oldu ve sağlığına kavuştu.

‘KAÇ KERE ÖLDÜM DİRİLDİM’

Yaşadığı zorlu süreci unutmaya çalışan Tuğba Yavuzaslan, “6 yıl boyunca bunca şey yaşadım ve Türkiye’de nakil olduktan sonra ‘Bu kadar kolaymış’ diye düşündüm. Yıllarca bunları yaşamış olmak çok zoruma gitti. Kaç kere öldüm dirildim. Kaç kere masada kaldığımı söylediler aileme. Atatürk ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ demiş” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER