Daily Mail'den cinsiyetçi manşet

İngiliz gazetesi Daily Mail'in, İngiltere Başbakanı Therasa May ve İskoçya Birinci Bakanı Nicola Sturgeon'un bacaklarının ön plana çıktığı bir fotoğrafı manşetine taşıyıp, "Brexit'i unut, bacak yarışını kim kazandı?" başlığını attığı haberi ülkede tepki çekti.

F5HABER F5HABER
Daily Mail'den cinsiyetçi manşet

Daily Mail gazetesinin Brexit (İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış süreci) müzakerelerinde bulunan İskoçya Birinci Bakanı Sturgeon ve İngiltere Başbakanı May hakkındaki manşeti ülkede olay yarattı.
Gazete iki kadın siyasetçinin Glasgow'da yaptığı görüşmede, bacaklarının ön plana çıktığı fotoğrafı manşetine taşıyıp "Brexit'i unut, bacak yarışını kim kazandı?" başlığı attı.

Tepki çeken manşetin yanı sıra iç sayfalarda yer alan Sarah Vine imzalı makalenin başlığında da "Ellerindeki en iyi silahlar mı? O bacaklar!" dendi.

Vine ayrıca Sturgeon'un bacakları hakkında "Tamamen flörtöz, kışkırtıcı şekilde üst üste atılmış… Doğrudan bir baştan çıkarma girişimi" ifadelerini kullandı.

'UTAN DAILY MAIL'

Gazetenin ön sayfasının pazartesi akşamı Twitter'da yer alması sonrası hem ülkedeki siyasiler hem de vatandaşlar Daily Mail'e tepki gösterdi.

İşçi Partili milletvekili Harriet Harman "Geri zekalıca! 2017 yılındayız" diye yazdı.

​İşçi Partili milletvekili Yvette Cooper da Twitter hesabından yaptığı yorumda "2017'deyiz. İki kadının kararları Birleşik Krallık'ın mevcudiyetinin devam edip etmemesini belirleyecek. Ve manşetteki haber bu kadınların bacakları hakkında" dedi.


SONRAKİ HABER