Ukrayna, radikal milliyetçilerin gösterisine sahne oldu

DHA DIŞ HABER -

F5HABER F5HABER
Ukrayna, radikal milliyetçilerin gösterisine sahne oldu

DHA DIŞ HABER -







Ukraynalı radikal milliyetçi örgüt ve partilerin başkent Kiev'de gerçekleştirdikleri yürüyüşe, iktidara yönelik protestolar damgasını vurdu.

Ukrayna milliyetçisi örgütler, İkinci Dünya Savaşı sırasında ve savaştan hemen sonraki yıllarda Batı Ukrayna'da Sovyet kuvvetlerine karşı çarpışmış olan Ukrayna İsyancı Ordusu'nun (UPA) kuruluş yıldönümü nedeniyle, Kiev'de miting ve yürüyüş düzenledi.

Ukrayna'da geçen yıl Rusya'ya yakın çizgideki eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in ülkeden kaçmasına ve Batı yanlısı yönetimin iktidara gelmesine yol açan gösterilerde militan gücü oluşturan Sağ Sektör örgütü ve Özgürlük Partisi'nin düzenlediği etkinliğe, yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Miting sonrasında, tutuklu bulunan milliyetçi militanların bulunduğu Lukyanovka Cezaevi'ne yürüyüş düzenleyen göstericiler, yol boyunca, “Ukrayna her şeyden üstündür”, “yaşasın Ukrayna” ve “düşmanlara ölüm” sloganları attılar ve bandonun çaldığı marşlara eşlik ettiler. Lukyanovka Cezaevi'nin önüne gelen göstericiler, burada, “siyasi mahkumlara özgürlük” şeklinde slogan attı.

SONRAKİ HABER