Türkiye'nin 2019 yılı oyun verileri açıklandı

“Oyunun vazgeçilmez adresi” sloganıyla milyonlarca oyuncuya hizmet veren dijital platform Oyunfor.com, 2019 yılında Türkiye’deki oyun severlerin beğenilerini, ilgi alanlarını ve harcama bilgilerini içeren verileri değerlendirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'nin 2019 yılı oyun verileri açıklandı

Hızlı, güvenilir, pratik, ulaşılabilir ve anlık geri bildirim vermesiyle fark yaratan Oyunfor’un verilerine göre, Türkiye’deki oyun severler en çok mobil oyunlara para harcıyorlar. 2019 satış rakamlarını esas alan Oyunfor, harcamaların yüzde 50’sinin mobil, %30’unun konsol, %20’sinin ise PC oyunlarından oluştuğunu açıkladı.

Oyun harcamaları yüzde 50 artışla kişi başı 150 TL oldu

Veriler hakkında konuşan Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, “Bölgedeki diğer ülkelere verdiğimiz dijital oyun hizmetlerine de kıyasla, Türkiye, 30 milyondan fazla oyuncusuyla bölgedeki en hareketli ülke. Oyunfor olarak bu kitlenin çok büyük bir bölümüne ulaşıyoruz ve platformumuzdaki verilerin oyun sektörünün durumunu göz önüne sermesi için değerli olduğunu düşünüyoruz. 2019 yılında Türkiye’deki oyun severler ortalama 150 TL sepet tutarı ile alışveriş yaptılar. Bu miktar, 2018’deki yaklaşık 100 TL sepet ortalamasına göre %50 artış gösterdi. Bu artışta ise en önemli etkenin kur farkından dolayı oyunların Türkiye fiyatlarının artması olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER