Türkiye'nin ayranı 12 ülkenin sofrasını tatlandırıyor

Türkiye'nin ayran ihracatı 2019'da bir önceki yıla göre yüzde 7 artarak 1 milyon dolara yaklaşırken ürün Gürcistan başta olmak üzere 12 ülkenin sofrasında yerini aldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'nin ayranı 12 ülkenin sofrasını tatlandırıyor

Türkiye'nin ayran ihracatı 2019'da bir önceki yıla kıyasla yüzde 7 artış göstererek 1 milyon dolara yaklaştı ve ürün ABD'den Katar'a, Gürcistan'dan Azerbaycan'a kadar 12 ülkenin sofralarını tatlandırdı. AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgiye göre, Türkiye geçen yıl bin 667 ton ayran ihracatı karşılığı 924 bin 226 dolar gelir elde etti. Bu tutar, 2018 yılında 878 bin dolar seviyesindeydi. 2019'da 12 ülkeye ayran ihracatı yapıldı.

ürk ayranı, Gürcistan, Libya, Azerbaycan, ABD, Lübnan, Kuveyt, Katar, Suriye, Irak, Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkmenistan'daki sofralarda yerini aldı. En çok ayran ihracatı yapılan ülke ise bin 87 ton ile Gürcistan oldu.

SON 5 YILDA 6 MİLYON DOLARA YAKIN AYRAN İHRACATI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER