İngilizlere Brexit sonrası "üçüncü ülkelerde Türkiye ile iş birliği" önerisi

Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası Kurul Üyesi Tayfun Uğur "İki ülke, birbirinin avantajlarını kullanarak Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya'da beraber iş de yatırım da yapabilir. İngilizlerin kendi maliyetleriyle dünyanın farklı bölgelerinde yatırım yapmaları çok zor" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İngilizlere Brexit sonrası "üçüncü ülkelerde Türkiye ile iş birliği" önerisi

Türkiye'de faaliyet gösteren İngiliz iş adamlarını temsil eden Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Kurul Üyesi Tayfun Uğur, Brexit sonrasına yönelik iki tarafın 3. ülkelerde ortak iş potansiyellerine işaret ederek, "İki ülke birbirinin avantajlarını kullanarak, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da ve Orta Asya'da beraber iş de yatırım da yapabilir." dedi.

Uğur, İngiltere ve Türkiye'nin Brexit sonrası ekonomik ilişkilerine ve Türk tarafının yeni ticari anlaşma beklentilerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin kendi bölgesinde etkin olmasının İngiltere lehine olacağına dikkati çeken Uğur, "İki ülke birbirinin avantajlarını kullanarak, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da ve Orta Asya'da beraber iş de yatırım da yapabilir. İngilizlerin kendi maliyetleriyle dünyanın farklı bölgelerinde yatırım yapmaları çok zor. İngilizlerin yeni pazarlara açılma refleksleri uzun zamandır zayıfladı. Bu açık Türkiye ile kapatılabilir. Onların maliyetiyle bizim bölgede yerinde iş yapmaları zor oluyor. İngiltere'nin maliyetleri çok yüksek, kıta Avrupa'sından Fransa'dan, Almanya'dan çok çok fazla." yorumunu yaptı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER