Meteoroloji'den 'asit yağmuru' açıklaması: Gaz taşınımı ve asit yağmuru riski beklenmemektedir

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Musul'un güneyinde bulunan kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların Türkiye'yi etkileyeceğine dair basında yer alan haberler üzerine açıklama yaparak, "Bu gece tekrar başlaması beklenen yağışın atmosferde bulunan bu gazı ilk etapta yere indirmesi söz konusudur. Daha sonra ise rüzgâr döneceği için bölgeden ülkemiz üzerine gaz taşınımı...

F5HABER F5HABER
Meteoroloji'den 'asit yağmuru' açıklaması: Gaz taşınımı ve asit yağmuru riski beklenmemektedir

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Musul'un güneyinde bulunan kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların Türkiye'yi etkileyeceğine dair basında yer alan haberler üzerine açıklama yaparak, "Bu gece tekrar başlaması beklenen yağışın atmosferde bulunan bu gazı ilk etapta yere indirmesi söz konusudur. Daha sonra ise rüzgâr döneceği için bölgeden ülkemiz üzerine gaz taşınımı ve asit yağmuru riski beklenmemektedir" dedi.

"ASİT YAĞMURU RİSKİNİN OLDUKÇA ZAYIF OLDUĞU DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR"

Meteoroloji, Musul'un güneyindeki kükürt tesislerindeki yangın konusunda meteorolojik değerlendirmede bulunarak, hareketli uydu görüntülerini paylaştı. Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bölgede güneyli rüzgar akışlarına yağışın eşlik etmesi beklenmediğinden, asit yağmuru riskinin oldukça zayıf olduğunun değerlendirildiği bildirildi. Bölgeden Türkiye üzerine gaz taşınımı ve asit yağmuru riski beklenmediği belirtilen açıklama, şöyle:

(DHA - Bahar DEMİREL)
SONRAKİ HABER