Halep'in küçük sesi Bana'dan Çavuşoğlu'na yardım çağrısı

Suriye'nin doğu Halep bölgesindeki ateşkes ilanından sonra umutlanan 7 yaşındaki Halepli Bana, rejimin ateşkesi ihlal etmesiyle Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na yardım çağrısında bulundu.

F5HABER F5HABER
Halep'in küçük sesi Bana'dan Çavuşoğlu'na yardım çağrısı

ANKARA (AA) - Suriye'nin doğu Halep bölgesindeki dün ateşkes ilanından sonra umutlanan 7 yaşındaki Halepli Bana, rejimin ateşkesi ihlal etmesiyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu.

"Lütfen bize yardım edin, vakit kalmadı"

İran komutasındaki Şii milisler ve Beşşar Esed rejiminin ateşkes ihlalinin ardından Twitter'daki hesabından, Çavuşoğlu'na mesaj gönderen Bana, "Sayın Mevlüt Çavuşoğlu dün umudumuz vardı? Ama şimdi neler oluyor?" diye sordu. Bana, mesajının devamında "Lütfen bize yardım edin, vakit kalmadı. Teşekkürler." ifadesini kullandı.

"Türkiye senin çağrına kulak veriyor"

Çavuşoğlu da 7 yaşındaki kızın mesajına "Umudunu koru kardeşim. Türkiye senin çağrına kulak veriyor. Senin ve birçok Suriyeli çocuğun yaşadığı kabusları sona erdirmek için çok çalışıyoruz." mesajıyla cevap verdi.

Bana, eylül ayından bu yana sosyal medya hesabından Halep'teki son durum ve bombardıman altındaki yaşamına dair paylaşımlarda bulunuyor.

SONRAKİ HABER