İlk yerli güneş paneli üretimine 2020'de başlanacak

Kalyon Enerji, Ankara'da kuracağı entegre güneş panel fabrikası için Çinli CETC ile iş birliği anlaşması imzaladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İlk yerli güneş paneli üretimine 2020'de başlanacak

Kalyon Enerji, Karapınar güneş enerjisi projesi kapsamında Ankara'da kuracağı entegre güneş paneli fabrikası için Çin'in en büyük devlet şirketlerinden Çin Elektronik Teknolojisi Grubu Şirketi (CETC) ile iş birliği anlaşması imzaladı. Bu kapsamda, Türkiye'de ilk yerli güneş paneli üretimine Nisan 2020'de başlanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın açtığı ve 20 Mart 2017'de gerçekleştirilen Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları güneş enerjisi (YEKA GES-1) ihalesini kilovatsaat başı 6,99 dolar/cent teklif vererek kazanan Kalyon Enerji, ihale şartlarına göre Konya Karapınar'da bin megavat kapasiteli güneş enerjisi santrali ve 500 megavat kapasiteli entegre panel üretim fabrikası kuracak.

AA muhabirinin Kalyon Holding yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde 80 bin metrekare kapalı alanda inşaatı tamamlanan fabrikada, bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER