Londra’da Ramazan Bayramı Festivali

DHA DIŞ HABER - İngiltere'nin başkenti Londra'da, Londra Belediyesi'nin katkıları ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Bayramı kutlaması müzik, dans ve sanatın iç içe olduğu gün boyu süren bir festivale dönüştü. Bu yılki festivalin ana sponsoru Katar ailesi oldu.İngiltere'de yaşayan Müslümanların büyük ilgi gösterdiği bayram kutlaması için Trafalgar Meydanı'na kurulan sahnede...

F5HABER F5HABER
Londra’da Ramazan Bayramı Festivali

DHA DIŞ HABER -

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Londra Belediyesi'nin katkıları ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Bayramı kutlaması müzik, dans ve sanatın iç içe olduğu gün boyu süren bir festivale dönüştü. Bu yılki festivalin ana sponsoru Katar ailesi oldu.

İngiltere'de yaşayan Müslümanların büyük ilgi gösterdiği bayram kutlaması için Trafalgar Meydanı'na kurulan sahnede, aralarında Katar, Lübnan, Suriye ve Irak'ın da bulunduğu Ortadoğu'daki çok sayıda ülkeden gelen sanatçı grupları kendi ülkelerinin etnik müziklerini sundu. Sanatçılar omuzlarında Filistin atkısıyla şarkılarını seslendirdi.

Türk Yemekleri Standına Büyük İlgi

Etkinlikte Türkiye, Katar, Mısır, Hindistan, Endonezya, Lübnan ve Fas mutfaklarının dikkat çeken yemekleri, kurulan stantlarda satışa çıktı. Yemek stantları içinde özellikle Türk yemeklerine ilgi büyük oldu. Kebap çeşitleri ve tatlılardan satın almak isteyenler standın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Canlı müzik ve dans performanslarının yer aldığı etkinlikte ayrıca resim ve fotoğraf sergileri ile Türk hat sanatı stantları dikkat çekti. Akşam saatlerine kadar devam eden etkinlikte Suriye ve Filistin'deki Müslümanlar için bağış stantları da kuruldu.

Görüntü Dökümü

Trafalgar Meydanı'nda Bayram Festivali

Konser

Ziyaretçiler

Katar standı

SONRAKİ HABER