Meclis’te ilk ‘nöbetçi bakan’

TBMM’de ‘nöbetçi bakan’ uygulaması, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Meclis’te ilk ‘nöbetçi bakan’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinden sonra milletvekillerinin en büyük eleştirisi “Bakanlara ulaşamıyoruz” olmuştu. Çözüm olarak ‘nöbetçi bakan’ formülü geliştirildi. AK Parti Grubu salı, çarşamba ve perşembe günü birer bakanın Meclis’te olacağı program hazırladı. İlk gün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk nöbetçi bakan olarak TBMM’de milletvekilleriyle görüştü. Selçuk uygulamayla ilgili duygularını Twitter hesabından, “Öğrenciyken çok nöbet tuttum. Öğretmenlikten hatırladığım ‘Sen gençsin, tutarsın’ sözleriydi. Askerlikte ilk nöbet bana düşerdi genelde. Bakan oldum, Meclis’e nöbetçi bakan uygulaması getirildi, yine ilk nöbeti ben tuttum. Tüm nöbetçi öğretmenlere selam ederim, sizinleyim” sözleriyle paylaştı. Mesajın sonunda da gülücük emojisi yer adı.

‘179 NO’LU ODADA GÖRÜŞEBİLİRSİNİZ’

Meclis’te dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez nöbetçi olurken bugün de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bu görevi alması kararlaştırıldı. Nöbetçi bakan uygulaması için ana bina zemin katta bulunan 179 No’lu oda ayarlandı. Bu oda eski sistemde de bakanların kullanımına ayrılmıştı. Uygulamanın başlamasıyla milletvekillerine de “Sn. milletvekilleri ana bina 179 No’lu odada nöbetçi bakanlar ile görüşebilir” mesajı gönderildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER