Çalık'tan Japonya hamlesi

Japonya devletinden ‘Altın Işıklar, Yükselen Güneş ve Boyun Bağı’ nişanı alan, Japon TÜSİAD’ına kabul edilen ilk Türk işinsanı olan Ahmet Çalık’a Tokyo’da Japon iş dünyasının katıldığı özel bir tören düzenlendi. Japon güvenlik şirketi SECOM ile ortak olduklarını kaydeden Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, “SECOM ile Türkiye’de yaşam çözümleri ve deprem konularında yeni işlere imza atacağız” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çalık'tan Japonya hamlesi

Japon şirketleriyle 30 yıllık geçmişe sahip olan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’a 2019’da Japon Devleti tarafından ‘Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı”nişanı verilmişti. Japonya’nın TÜSİAD’i Keidanren’e kabul edilen ilk Türk işinsanı olan Ahmet Çalık için bu hafta da Keidanren’de bir tören gerçekleştirildi. Çalık Holding’in davetiyle bulunduğumuz Tokyo’da Ahmet Çalık’la sohbet ettik, ödül törenine katıldık. Törene aralarında Japonya Bakanlar Kurulu Özel Danışmanı Isao İljima, Japonya Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, Türkiye Japonya Büyükelçisi Murat Mercan, IHI Corparation Başkanı Tamatsu Saito, Çalık Holding’le ortak işleri olan Mitsubishi Corparation Başkanı Takehiko Kakiuchi, Mitsubishi Ağır Endüstri Grubu Başkanı Atsushi Maekawa ve SECOM Başkanı Yasuo Nakayama’nın yanısıra Hitachi, Chiyoda, Jgc Holding, Ginza Tailors Grubu, JBIC Grubu, JICA’nın da olduğu Japon iş dünyasının temsilcileri de ilgi gösterdi.

Çalık'tan Japonya hamlesi - Resim : 1

JAPONLARLA ORTAK OLDU

Çalık Holding Japonya’da Mitsubishi Corparation ile kurduğu işbirliğinin bir benzerini güvenlik şirketi SECOM’la da kurdu. Çalık Holding şirketlerinden Aktifbank, Japon SECOM’la ortak oldu. SECOM Japonya’da alanında birinci, dünyada ise 6’ıncı büyük şirket. Ahmet Çalık şirketi anlatırken şunları söyledi: “SECOM’un otel güvenliği alanında çözüm önerileri var. Otel, müşterilerini otelin girişinde hologram bir güvenlikle karşılıyor. Japonya’daki yaşlı nüfus yoğunluğu, deprem olasılığı nedeniyle de sağlık ve güvenlik konusunda ileri teknikler uygulanıyor. SECOM’un geliştirdiği bir bileklikle yaşlıların evlerindeyken sürekli nabızları ölçülüyor, ani hareketleri ya da uzun süre hareket etmemeleri sağlık kurumlarına aktarılıyor. Şiddetli bir depremde internet olmadan haberleşme üzerine sistemler geliştiriliyor. Bu alanda SECOM’la ileri adımlar atacağız. Geçen yıl

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER