Ahmet Hakan'dan Abdullah Gül yorumu: Görüşleri doğru dürüst tepki bile çekmiyor

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Karar gazetesine konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için " Artık ne diyeceği ve ne dediği pek merak edilmiyor, Geçmişe dair muhasebesi ilgi çekmiyor. İktidara yönelik eleştirileri hiçbir heyecan uyandırmıyor. Görüşleri doğru dürüst tepki bile çekmiyor çünkü çok abartılı temkinli, aşırı kasıyor, ve hep dolaylı konuşuyor" yorumunda bulundu. Hakan, Gül'ün " Kendini yukarıda, çok yukarıda bir yerde konumlandırmaya çalıştığı" görüşünü savundu.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan'dan Abdullah Gül yorumu: Görüşleri doğru dürüst tepki bile çekmiyor

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Karar gazetesine verdiği söyleşide parlamenter sistemden Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemine kadar farklı konularda değerlendirmelerde bulunmuş, AK Parti'nin kuruluş ilkelerine dönmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin parlamenter sisteme dönmesinin de şart olduğunu söylemişti. Gül 'Siyasi İslam'ın çöktüğünü düşünüyor musunuz? sorusuna ise "Öyle, tüm dünyada. Biz bunu görüp, paradigmadan kopuşu gerçekleştirmiştik, ama sürdürülemedi." demişti. Gezi olaylarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Gül Gezi Parkı olayları ile gurur duyduğunu dile getirmişti. 

"GÖRÜŞLERİ TEPKİ BİLE ÇEKMİYOR"

Gül'ün bu açıklamalarını değerlendiren Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan "İktidara yönelik eleştirileri hiçbir heyecan uyandırmıyor.Dış politika analizlerinin hiçbiri referans alınmıyor.Görüşleri doğru dürüst tepki bile çekmiyor." görüşünü savundu.

"Peki ama neden? Neden böyle oldu?" diye soran Hakan cevabını da kendi verdi

Neden olacak?

Çok abartılı temkinlilik halinden...

Hep aşırı kasmasından... 

Perde arkasında kalma çabasından... 

Doğrudan değil hep dolaylı konuşmasından... 

Özeleştiri müessesini çalıştırmaya pek yanaşmamasından...

Kendini yukarıda, çok yukarıda bir yerde konumlandırmaya çalışmasından...

SONRAKİ HABER