Emeğine sağlık kardeşim

Öğle yemeği için hava almaya çıkınca Türk tiyatrosunun kritik konularına kulak misafiri oldum. Haliyle bazı anılarım canlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Emeğine sağlık kardeşim

"Yeter artık, ömrümüz bilgisayar başında geçiyor. Yemeği de ofise söylüyoruz. Bana bastı bilgisayara ve karşımdaki mutsuz surata baka baka yemek yeme hali. Dışarı çıkıyorum öğle yemeğine” diyerek aframı taframı yaptım.

İyi ki de yapmışım yoksa yan masamda dillendirilen şu güzide ifadelere kulak misafiri olamayacaktım: “Hocam, biz Türk tiyatrocuları biliyorsun, yabancı oyunları çılgın gibi gömeriz de birbirimizin oyunlarını doğru dürüst eleştirmek başımıza iş olacağından mütemadiyen ‘emeğine sağlık’ deyip dururuz. Sen de beğendim dedin ama bak Allah’ın adını veriyorum, eğer bana ‘emeğine sağlık’ çekiyorsan açık açık söyle; alınmam, gücenmem.”

Masa komşum olan beyefendinin bu derdi, bana eküri bulamadığım için fazla biletimi hibe etmek suretiyle yanımda tiyatroya götürdüğüm mobilyacı kankam Ercan’ı hatırlattı yine. Gecenin sonunda genelde oyunun iyiliğinden-kötülüğünden bağımsız, kavga ederek ayrılmıştık.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER