Zamlı emekli maaşları ve detaylar belli oldu; İşte hesaplara yatacağı tarih

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesiyle birlikte tüm gözler maaşlara gelecek olan zamlara çevrilmiş durumda. Önümüzdeki Temmuz ayında hem emekliler, hem çalışanlar, hem de memurlar önemli bir zam olacak. İşte detaylar.

Zamlı emekli maaşları ve detaylar belli oldu; İşte hesaplara yatacağı tarih - Sayfa 1

Tüm Türkiye’nin kenetlendiği seçim maratonu son buldu. Şimdiyse sırada seçimden önce verilen sözlerin tutulması aşaması var. Bu doğrultuda gözler Temmuz ayında emekli, memur ve çalışanların maaşlarına gelecek olan zamma çevrildi.

113
Zamlı emekli maaşları ve detaylar belli oldu; İşte hesaplara yatacağı tarih - Sayfa 2

Bilindiği üzere seçimin hemen öncesinde emekli maaşları kademeli olarak arttırılmıştı. Bu artışla birlikte en düşük emekli aylığı öncelikli olarak 5500 TL’ye, sonrasında ise 7500 TL’ye yükselmişti. Maaşı 7500 TL’nin üzerinde olanlar için de iyileştirme sözü verilmişti. Peki Temmuz ayında maaşlara genel anlamda nasıl bir zam uygulanacak?

213
Zamlı emekli maaşları ve detaylar belli oldu; İşte hesaplara yatacağı tarih - Sayfa 3

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkacağını müjdelemişti. Bu açıdan baktığımızda memurların yüzde 90 oranında bir zam alacağını söyleyebiliriz. Nitekim bu zammın emeklilere ve memur emeklilerine de yansıması olacak.

313
Zamlı emekli maaşları ve detaylar belli oldu; İşte hesaplara yatacağı tarih - Sayfa 4

Öncelikle şunu hatırlatmamız gerekiyor. Normal şartlarda memur emeklileri, memurlarla aynı zammı alıyorlar.

413