Zamlar ne olacak? Yeni maaşlar tek tek hesaplandı

Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam yapılacak. Milyonlarca kişi 3 Temmuz 2024 tarihine odaklandı. Memur ve emekliler için zamların belirlenmesinde ana faktör olan enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte zam oranları kesinleşecek. Öte yandan emekli aylıklarına temmuzda yüzde 25 dolayında zam yapılması bekleniyor. En düşük emekli maaşına bu yıl artış yapılmayacak. Dolayısıyla kök maaşı 8 bin TL ve altındaki emekliler artıştan yararlanamayacak.

Zamlar ne olacak? Yeni maaşlar tek tek hesaplandı - Sayfa 1

Türkiye maaşlara yapılacak zamlara odaklandı. 3 Temmuz'a sadece 36 gün kaldı ve 36 gün sonra memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek net zam belli olacak. Milyonlarca kişi her ay açıklanan enflasyon rakamına bağlı olarak alacağı zammı hesaplıyor.
 

118
Zamlar ne olacak? Yeni maaşlar tek tek hesaplandı - Sayfa 2

ASGARİ ÜCRETE ZAM OLACAK MI? 
Asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanıp işveren, işçi ve hükümet nezdinde toplantılar gerçekleştirilip, ekonomik veriler baz alınarak zam oranının belirlenmesi gerekiyor.

218
Zamlar ne olacak? Yeni maaşlar tek tek hesaplandı - Sayfa 3

Hürriyet'te yer alan habere göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması için çağrı yapılmadı ve buna ilişkin taraflardan da adım atılmadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu kanun kapsamında yılda bir kez toplanarak asgari ücreti belirliyor. Ara zam için olağanüstü toplantı kararı alınıp taraflar toplantılarını gerçekleştiriyorlardı.
 

318
Zamlar ne olacak? Yeni maaşlar tek tek hesaplandı - Sayfa 4

BAKAN IŞIKHAN: ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YOK 
Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete Temmuz ayında herhangi bir ara zammın gündemlerinde olmadığını söyledi. Işıkhan, emekliye de enflasyon ya da sözleşme farkı dışında bir zam yapılmayacağını belirtti.

418