Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş detay! Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor

Yüzde 25 zam sınırıyla ilgili son dakika gelişmesi ortaya çıktı. Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren detaylarla ilgili bilgi verildi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yılın ikinci enflasyon raporu sunumunda kira fiyatları ile ilgili önemli bir değerlendirme yaptı. Peki Temmuz ayında uygulamaya konulan yüzde 25 zam sınırı bu sene kaldırılacak mı? İşte detaylar...

Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş detay! Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor - Sayfa 1

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yılın ikinci enflasyon raporu sunumunda kira fiyatları ile ilgili önemli bir değerlendirme yaptı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yılın ikinci enflasyon raporu sunumunda kira fiyatları ile ilgili önemli bir değerlendirme yaptı.
 

Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş detay! Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor - Sayfa 2

TCMB bünyesinde yapılan çalışmalar konut fiyatları değişiminin kira enflasyonunu aynı yönde etkilediğine işaret etmektedir. Konut fiyatlarındaki yavaşlamanın ilerleyen dönemde kira artışını sınırlayabileceğini değerlendiriyoruz.”

Öte yandan Merkez Bankası’nın son PPK toplantı özetinde yüzde 25 zam sınırına yer verilmişti.
 

Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş detay! Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor - Sayfa 3

TCMB metninde “kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan regülasyonun yakın gelecekte yürürlükten kalkacak olmasının kira enflasyonuna etkisi de yakından takip edilecektir.” ifadelerine yer verilmişti.
 

Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş detay! Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor - Sayfa 4

Peki temmuzda yüzde 25 sınırı kesinlikle kalkacak mı? Yüzde 25 zam sınırının kalkması durumunda bunun kira piyasasına yansıması nasıl olur? Özellikle son dönemde konut fiyatları enflasyon baz alındığında düşüş göstermeye başlamıştı. Konut fiyatlarındaki gerileme kiraya da yansır mı?