Yüz binlerce çalışana emeklilik ve ücret düzenlemesi!

Yüz binlerce kamu işçisinin gözü toplu iş sözleşmelerinde. Kadroya geçen 700 bin kamu işçisi emeklilik ve ücretlerle ilgili gelecek haberlere kilitlendi.

Yüz binlerce çalışana emeklilik ve ücret düzenlemesi! - Sayfa 1

Emeklilik ve ücret düzenlemesi 

Kamuda taşeron işçisi olarak çalışanların kadroya geçmeleri nedeniyle daha önce 200 bin kamu işçisi adına yürütülen toplu iş sözleşmeleri bu sefer 700 bin kamu işçisi adına yürütülüyor

117
Yüz binlerce çalışana emeklilik ve ücret düzenlemesi! - Sayfa 2

Milliyet yazarı Cem Kılıç son gelişmeleri değerlendirdi. İşte ayrıntılar
 

217
Yüz binlerce çalışana emeklilik ve ücret düzenlemesi! - Sayfa 3

Kamuda kadrolarına kavuşan işçiler de artık çerçeve protokolün bir tarafı olacaklar. Alt işveren işçisi olarak çalışan işçiler 696 sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarının daimi kadrolarına alınmıştı. İlk defa bu kapsamdakiler toplu iş sözleşmesinden yararlanacaklar. Bu nedenle 700 bin çalışan adına sendikalarımız ciddi bir sınav verecekler.
 

317
Yüz binlerce çalışana emeklilik ve ücret düzenlemesi! - Sayfa 4

Kamu ile toplu sözleşme sürecini Türk İş ve Hak İş Konfederasyonları yürütüyor. Çerçeve protokol her iki tarafın hazırlıkları neticesinde oluştu. Bu dönemin çerçeve protokol teklifi geçtiğimiz hafta başında Türk İş Mali Sekreteri ve Yol İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e iletildi.

417