Yurt genelinde İsrail protestoları: Binlerce kişi sokaklara çıktı

İsrail'in Gazze'deki bir hastaneye yönelik hava saldırısının ardından yurt genelinde binlerce kişi İsrail'i protesto ediyor.

Yurt genelinde İsrail protestoları: Binlerce kişi sokaklara çıktı - Sayfa 1

İsrail güçlerinin Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği ve 500 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısının arından yurt genelinde vatandaşlar İsrail'i protesto etmek için sokağa çıktı.
 

127
Yurt genelinde İsrail protestoları: Binlerce kişi sokaklara çıktı - Sayfa 2

Ankara'da binlerce kişi İsrail Büyükelçiliği önünde toplandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde, elçiliğe girmeye çalışan topluluktaki bazı kişiler, polis tarafından engellendi.

227
Yurt genelinde İsrail protestoları: Binlerce kişi sokaklara çıktı - Sayfa 3

Öfkeli grubun bu girişimi, polis ekipleri tarafından engellendi. Eylem nedeniyle Atatürk Bulvarı ve İran Caddesi tamamen trafiğe kapandı. Polis ekiplerinin dağılmaları konusunda uyarılarda bulunmasına rağmen kalabalığın sayısı her geçen saat arttı. Uyuralar sonuçsuz kalınca polis, biber gazı ile müdahale etti.  Bunun üzerine topluluk, İsrail Büyükelçiliği binasının uzağında slogan atarak bekleyişini sürdürdü.

327
Yurt genelinde İsrail protestoları: Binlerce kişi sokaklara çıktı - Sayfa 4

İstanbul'da da binlerce kişi İsrail'in hastane katliamını protesto için sokaklara çıktı.

Vatandaşlar, akşam saatlerinde ellerinde Filistin bayraklarıyla Beşiktaş'taki İsrail Başkonsolosluk binasının önüne geldi.

427