YKS maratonunda ikinci gün

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) başladı. Yapılacak sınavlar kapsamında 81 ilde, saat 18.30'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bursa'da kimliğini unutan bir öğrenciye polis kaskını vererek onu sınava yetiştirdi. İstanbul'da bir öğrenci kaza yaptı ancak sınava girdi.

YKS maratonunda ikinci gün - Sayfa 1

ADAYLARIN YARDIMINA YİNE POLİS YETİŞTİ
Bursa'da YKS'ye girecek öğrenciler kimliklerini unutunca soluğu nüfus müdürlüklerinde aldı. Sınav giriş saatine dakikalar kala kimlik çıkartmaya gelen öğrencinin imdadına motorlu trafik polisi yetişti.

Kendi kaskını çıkarıp öğrenciye takan ve motosiklete bindiren polis, geç kalan öğrenciyi sınava yetiştirdi.

113
YKS maratonunda ikinci gün - Sayfa 2

YARALI ÖĞRENCİ HASTANEYE DEĞİL SINAVA GİTTİ
İstanbul Maltepe'de de ablasını sınava yetiştirmek isteyen bir motosikletli kaza yaptı. Kazada yaralanan genç kıza ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı. Hastaneye gitmeyi kabul etmeyen öğrenciyi sınava polis ekipleri götürdü.

213
YKS maratonunda ikinci gün - Sayfa 3

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) dün gerçekleştirilmesinin ardından üniversite adayları bugün de Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) heyecanını yaşıyor.

313
YKS maratonunda ikinci gün - Sayfa 4

İkinci oturum AYT saat 10.15'te başladı ve 180 dakika sürecek. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.

AYT'de "Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1" testi 40 sorudan oluşacak. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1'den 10, coğrafya-1'den 6 soru yanıtlanacak.

413