Yıl sonuna kadar iki yeni sondaj kulesi daha Gabar'a gidecek

Türkiye'nin yerli ve milli ilk sondaj kulesi Koca Yusuf TP1500'ün sahada başarıyla çalıştığı bildirildi. Yıl sonuna kadar iki yeni sondaj kulesi daha Gabar'a gönderilecek.

Yıl sonuna kadar iki yeni sondaj kulesi daha Gabar'a gidecek - Sayfa 1

Petrotek Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Çağlan Kuyumcu, Türkiye`nin yerli ve milli ilk sondaj kulesi Koca Yusuf TP1500`ün sahada başarıyla çalıştığını belirterek, yıl sonuna kadar iki yeni sondaj kulesinin daha Gabar`a gideceğini bildirdi.
 

114
Yıl sonuna kadar iki yeni sondaj kulesi daha Gabar'a gidecek - Sayfa 2

Kuyumcu, Petrotek firması tarafından Konya`da uluslararası standartlarda üretilen Koca Yusuf TP1500`ün üretim ve hizmete girme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 

214
Yıl sonuna kadar iki yeni sondaj kulesi daha Gabar'a gidecek - Sayfa 3

Kulenin uzun yıllar yapılan çalışmaların sonucu olduğunu kaydeden Kuyumcu, "Biz belli bir süredir kuleler üretiyorduk. Fakat bu derin kapasiteli, yüksek kapasiteli karasal sondaj kulesinin milli ve yerli olarak üretilmesi bir AR-GE projesi olarak çıktı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) önderliğinde çıktı." dedi.
 

314
Yıl sonuna kadar iki yeni sondaj kulesi daha Gabar'a gidecek - Sayfa 4

Kulenin geliştirilmesinde TPAO`nun sondaj tecrübelerinden yararlandıklarını vurgulayan Kuyumcu, "Sahanın gerçek ihtiyaçları, Türkiye`nin gerçek koşulları nelerdir? Türk sondörleri nasıl çalışır? Bu kuleler, bütün bunlar dikkate alınarak üretildi. Dolayısıyla kuleler aslında standart imalatın çok ötesinde birebir kullanıcı tecrübesiyle yoğrulmuş oldu. Sahada gösterdiği başarıda en büyük etken de budur zaten. Böyle bir ürün çıkarmış olmaktan dolayı çok mutluyuz." diye konuştu.
 

414