Yeni anket sonuçları ortaya çıktı! Oy oranları belli oldu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar'ın yeni partilerle ilgili araştırmasından bazı sonuçlar paylaştı. Selvi, "Sarıgül’ün değişim partisinin oy oranı beni şaşırttı" ifadesini kullandı.

Yeni anket sonuçları ortaya çıktı! Oy oranları belli oldu - Sayfa 1

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 'Anket sonuçları mı anket partisi mi' başlığıyla yayımlanan yazısında Optimar Araştırma Şirketi'nin yeni kurulan ya da kurulacak olan partilerle ilgili anketinin sonuçlarını paylaştı.

116
Yeni anket sonuçları ortaya çıktı! Oy oranları belli oldu - Sayfa 2

Selvi, sözlerinin başında ABD'de hem Donald Trump'ın seçildiği 8 Kasım 2016 seçimlerini, hem de Joe Biden'ın kazandığı 3 Kasım 2020 seçimlerini izleyen tecrübeli birinin, son yayınladığı Optimar anketi üzerine kendisini aradığını söyledi.

216
Yeni anket sonuçları ortaya çıktı! Oy oranları belli oldu - Sayfa 3

Bu kişinin anketten çıkan sonuçlar üzerinde konuştuktan sonra bir gözlemini paylaştığını belirten Selvi, bunu "Trump’ın seçimi kaybettiği son 1 yıl içinde anketler üzerinden bir algı oluşturmaya çalıştılar. Bu Trump gidiyor algısıydı. Böylece sandığa gitmeyen Demokrat Parti seçmenini motive etmeye çalıştılar, kazanıyoruz duygusunu oluşturarak onların sandığa gitmesini teşvik ettiler" diye aktardı.

316
Yeni anket sonuçları ortaya çıktı! Oy oranları belli oldu - Sayfa 4

"Sadece anketlerin oluşturduğu algı değil, Trump'ı götüren koronavirüs sürecini berbat bir şekilde yönetmesi oldu. Ancak bu algı konusundaki tespit önemliydi" diyen Selvi, şöyle devam etti:

416