Bu yazın en çok tercih tatil edilen rotaları

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatil planları çoktan yapılma başlandı. Henüz yaz tatili planlamamış olan kişiler ise kendileri için en uygun yerleri araştırmaya devam ediyor. Daha önce sizinle yaz tatiline çıkmadan önce bilmeniz gerekenleri paylaşmıştık. Peki, bu yazın en çok tercih edilen tatil rotaları nereler?

F5HABER F5HABER
Bu yazın en çok tercih tatil edilen rotaları

Tatil rotanızı belirlerken, nasıl bir tatil yapmak istediğinize karar vermeniz oldukça önemlidir. Yapmak istediğiniz tatil türüne göre konaklama, tatil konumu, ihtiyaçlarınız ve istekleriniz gibi birçok şeye karar verebilirsiniz. Kalabalıktan uzakta, izole ve sakin bir tatil yapmak isteyen kişiler ise günümüzde sıklıkla kiralık villa tatilini seçmekte. Siz de kendinize özel havuzlu, bahçeli ve lüks bir villada tatil yapmak istiyorsanız Tatildekirala kiralık villa seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Olimpos
Sakin bir doğa tatilini, tertemiz bir deniz keyfi ile taçlandırmak isteyenlerin aklına ilk gelen tercihlerden biri Olimpos. Burası sakin havası, el değmemiş doğası ve tarihi güzellikleriyle tatilcilerin favori rotaları arasında olmayı başarıyor. Caretta carettaların yuvalama alanlarından biri olması sebebiyle ise koruma altında olan bir bölge.

Koruma altında olması sebebiyle bu bölgede büyük otellerden daha çok kamp alanları, bungalov konaklama hizmetleri ve kiralık villa gibi seçenekler yer alıyor. Bütün bir yılın yorgunluğunu sakin bir doğa içerisinde üzerinden atmak isteyenler için Olimpos vazgeçilmez bir rota diyebiliriz. Bölgede bulunan Olympos Antik Kenti, yakınlarındaki Yanartaş ve Çıralı Plajı gibi yerler ise görülmesi gerekenler arasında yer alıyor.

Konyaaltı
Antalya’nın merkezi konumunda yer alan Konyaaltı, hareketli bir yaz tatili geçirmek isteyen kişiler için oldukça uygun. 7 km uzunluğundaki mavi bayraklı Konyaaltı Plajı, yaz sıcaklarında deniz keyfi yapmak isteyenler için harika bir alternatif. Bölgede bulunan Sarısu Kadınlar Plajı, Sarısu Halk Plajı ve Topçam Plajı gibi mekanlar ise daha muhafazakar tatil planı yapmak isteyenler ya da deniz ile mangal yapmak isteyenler için ideal.

Antalya Konyaaltı’nda bulunan ve direkt olarak Konyaaltı Plajı’nın karşısında yer alan Antalya Akvaryumu ise kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri. 131 metre uzunluğu ile dünyanın en büyük tünel tipi akvaryumlarından birisi olmayı başaran Antalya Akvaryumu, içerisindeki yüzlerce farklı canlıyla bambaşka bir deneyim yaşamanızı sağlayacak.

Alanya
Yaz tatili denilince akla ilk gelen bölgelerden biri de Alanya. Plajları ve tarihi yapısıyla öne çıkan Alanya, birçok turistin gözdesi olmayı başarıyor. Özellikle yazın denize girerken ılık bir su tercih ediyorsanız Alanya plajları sizi memnun edecektir. Tarihi geziler yapmayı seviyorsanız Alanya Kalesi ve etrafında bulunan antik kentleri gezerek tatilinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Kaş
Antalya’nın gözde tatil beldesi Kaş, yılın her mevsimi turistler ve yerli halk tarafından yoğun bir ilgi görmektedir. Kaputaş Plajı ile ziyaretçilerine inanılmaz bir manzara ve eşsiz bir deniz keyfi sunan bölge, tarihi yapılarıyla da oldukça dikkat çekmektedir. Deniz, kum, güneş, doğa ve tarihi bir tatili bir arada yapmak istiyorsanız Kalkan villa seçeneklerini inceleyerek, Kaş tatilinizi planlayabilir eşsiz bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bodrum
Bodrum her sezon sevilen ve popüler tatil adreslerinin başında geliyor. Yerli ve yabancı turistler tarafından sezon boyunca ilgi gören Bodrum, tarihi güzellikleri, eşsiz doğası ve eğlence mekanları ile tatil planlarının gözdesi olmayı başarıyor. Balayı tatili için de sıklıkla tercih edilen Bodrum’da eşiniz ile eşsiz bir tatil yapmak için kiralık balayı villalarına göz atabilir, tatil planınızı hemen yapabilirsiniz.

Villa kiralama seçenekleri, daha izole bir tatil yapmak isteyen ve kendisine özel havuz ve bahçesinde zamanını geçirmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Doğanın içerisinde, merkeze yakın ve gürültüden uzak bir tatil yapmak için Tatildekirala villa kiralama seçeneklerine göz atabilir, tatil yapmak istediğiniz bölgedeki en uygun ve lüks villaları inceleyebilirsiniz.

SONRAKİ HABER