Yağmur, çığ, kar! Bölge bölge uyarı

Göller Yöresi, Konya, Karaman, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde karışık yağmur ve kar bekleniyor. Öte yandan özellikle Doğu Anadolu Bölgesi için de çığ tehlikesine karşı uyarıda bulunuldu. Peki, bugün hava durumu nasıl?

Yağmur, çığ, kar! Bölge bölge uyarı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 3 Mart hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre yurdun birçok bölgesi için yağmur ve kar yağışına karşı uyarı yapıldı. Öte yandan özellikle Doğu Anadolu Bölgesi için çığ İç Anadolu Bölgesi için de Meteoroloji'den sis uyarısı geldi. Peki, bugün hava durumu nasıl? Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte 3 Mart hava durumu raporu...

110
Yağmur, çığ, kar! Bölge bölge uyarı - Sayfa 2

3 MART HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi, Osmaniye, Konya, Karaman, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

210
Yağmur, çığ, kar! Bölge bölge uyarı - Sayfa 3

KAR UYARISI

Yağışların; Göller Yöresi, Konya, Karaman, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

310
Yağmur, çığ, kar! Bölge bölge uyarı - Sayfa 4

BATIDA SICAKLIKLAR ATIYOR

Hava sıcaklığının ise Marmara, Ege ve İç Anadolu'da 2-4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

410