Ve sonunda 280 bin TL'lik otomobil Türkiye'de; Bu tarihten sonra fırtına kopacak

Artan otomobil fiyatlarının ardından dev markalar peş peşe hamleler yaparak uygun modelli otomobiller için harekete geçti. Uzun bir süredir merakla beklenen ve 280 bin TL civarında bir fiyata satılacağı bilinen model sonunda Türkiye’de

Ve sonunda 280 bin TL'lik otomobil Türkiye'de; Bu tarihten sonra fırtına kopacak - Sayfa 1

Son dönemde ülkemizdeki Çinli otomobil üreticilerinin sayısı önemli oranda arttı. Bu durumun temel nedeni ise Türkiye’deki otomobil pazarının hızlı bir şekilde büyümesi.

Ve sonunda 280 bin TL'lik otomobil Türkiye'de; Bu tarihten sonra fırtına kopacak - Sayfa 2

Bu kapsamda Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Changan da Türkiye için geri sayıma geçti. Changan’ın ülkemiz için seçtiği model ise Fiat Egea’ya sıkı bir rakip olması beklenen Alsvin.

Ve sonunda 280 bin TL'lik otomobil Türkiye'de; Bu tarihten sonra fırtına kopacak - Sayfa 3

Hali hazırda ülkemizdeki tüm otomobil üreticileri yok satıyor. Yani şu anda herhangi bir markanın bayisine gidip sıfır araba almanız imkansız gibi bir şey. Peki bu durum ne kadar daha devam edecek?

Ve sonunda 280 bin TL'lik otomobil Türkiye'de; Bu tarihten sonra fırtına kopacak - Sayfa 4

Hatırlanacağı üzere bir süre önce bazı Çinli otomobil üreticileri Türkiye pazarında faaliyet göstermeye başlamışlardı. Hatta bir dönem Türkiye’de dikiş tutturamayan Cherry bile tekrardan Türkiye pazarına girme kararı almıştı. Şimdi ise sırada Changan var.