Vatandaşlar dikkat: 23 il için sarı kod verildi! Meteoroloji'den önemli uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun doğu kesiminde sağanak, karla karışık yağmur ve kar etkili olacağını açıkladı. Hava sıcaklıkları 8 ila 10 derece hissedilir derecede düşecek. İşte sarı kodlu 23 kent.

Vatandaşlar dikkat: 23 il için sarı kod verildi! Meteoroloji'den önemli uyarı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Karaman, Kahramanmaraş, Sivas, Sinop, Adıyaman çevreleri ve Balıkesir'in kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

110
Vatandaşlar dikkat: 23 il için sarı kod verildi! Meteoroloji'den önemli uyarı - Sayfa 2

Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak; diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

210
Vatandaşlar dikkat: 23 il için sarı kod verildi! Meteoroloji'den önemli uyarı - Sayfa 3

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

310
Vatandaşlar dikkat: 23 il için sarı kod verildi! Meteoroloji'den önemli uyarı - Sayfa 4

23 KENTE SARI KODLU UYARI

Yurdun doğu kesiminde sağanak, karla karışık yağmur ve kar etkili olacak. Hava sıcaklıkları büyük oranda düşecek. Meteoroloji, 23 kenti sarı kodla uyardı.

410