İşte Akıncı İHA'nın tarihi görevinin dakika dakika detayları!

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopterin enkaz bölgesinin tespit çalışmasını başarıyla tamamladı. Öte yandan Bayraktar Akıncı’nın görevinin detayları belli oldu. Akıncı İHA'nın toplamda 7 saat 27 dakika uçtuğu ifade edildi.

VATAN VATAN
İşte Akıncı İHA'nın tarihi görevinin dakika dakika detayları!

Azerbaycan'dan kalkan helikopterde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan, Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim ve Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti vardı. Helikopter, Doğu Azerbaycan eyaletindeki dağlık arazide kaza yaptı. İranlı yetkililer helikopterde bulunan Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

ENKAZI AKINCI İHA BULDU

İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama çalışmaları için Akıncı TİHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter gönderdi. Akıncı TİHA, dağlık bölgede göreve başladıktan sonra helikopter enkazının olabileceği düşünülen bir ısı kaynağı tespit etti. Bu bölgenin koordinatları İran makamlarına gönderildi. İran yönetimi bölgeye onlarca arama ekibi gönderdi.

GÖREVİNİN DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Akıncı İHA'nın tarihi görevinin detayları ortaya çıktı. Akıncı İHA'nın toplamda 7 saat 27 dakika uçtuğu ifade edildi.

İşte dakika dakika ayrıntılar...

20.00: Dış işlerinden MSB'ye gece görüşlü arama kurtarma helikopter talebi, MSB'nin helikopterle birlikte İHA görevlendirebileceği teklifi

20.30: Teklifin İran yetkilileri tarafından kabulü ve MSB'nin Genel Kurmay Baskanligina hazırlık talimatı

22.30: MSB'nin AKINCI A6 (mühimmatlı) için sınır geçiş talimatı

23.00: İran tarafının mühimmatlı olduğu için A6'yı kabul etmemesi sebebiyle sınır geçişinin iptali

23.18: Batman'dan AKINCI A5 (mühimmatsız) kalkışı

00.13: Van bölgesinden sınır geçişi

00.45: Hedef bölgesine 30,000 feet irtifadan uçarak varış

02.22: Kötü hava şartlarında yüksek irtifada görüntü alınamamasından dolayı kademe kademe 9,000 feet irtifaya iniş ve İlk ısı kaynağı tespiti

02.37: İran tarafıyla İHA görüntü paylaşımı

04.30: İran arama kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşması

05.46: İran arama kurtarma ekiplerinin helikopter enkazına ulaşması

05.50: İran yetkililerinin bölgeye başka hava araçları gireceği için teşekkürle birlikte bölgeyi terk etmemizi talebi

06.01: İrtifa ile birlikte dönüşe geçiş

06.45: Yurtiçine giriş

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER