İsmail Kartal 'herkes dertli' deyip tehlikeyi açıkladı! Tadic, Dzeko ve Mert Hakan yakabilir

Fenerbahçe tarihinin en önemli maçlarından birini bugün Olympiakos’la oynayacak. Sarı-lacivertli takım, Yunanistan’da 3-2 mağlup olduğu rakibini 2 farkla yenmesi halinde Konferans Ligi’nde ilk kez yarı finale adını yazdıracak. İsmail Kartal maç öncesi tehlikeyi açıkladı. İşte detaylar...

VATAN VATAN
İsmail Kartal 'herkes dertli' deyip tehlikeyi açıkladı! Tadic, Dzeko ve Mert Hakan yakabilir

Fenerbahçe tarihinin en önemli maçlarından birini bugün Olympiakos’la oynayacak. Sarı-lacivertli takım, Yunanistan’da 3-2 mağlup olduğu rakibini 2 farkla yenmesi halinde Konferans Ligi’nde ilk kez yarı finale adını yazdıracak. İsmail Kartal maç öncesi tehlikeyi açıkladı. İşte detaylar...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında bugün Olympiakos’la kozlarını paylaşacak.

Yunanistan’da geçen hafta oynanan maçta rakibine 3-2 mağlup olan sarı-lacivertli temsilcimiz 2 ve daha farklı her türlü galibiyette adını yarı finale yazdıracak.

Normal süre Fenerbahçe’nin tek farklı üstünlüğü ile tamamlanırsa maç uzatmalara gidecek. 15’er dakikalık iki uzatma sonunda skor değişmezse, yarı finale çıkan ekibi penaltı atışları belirleyecek.

Sarı-lacivertli takım, Olympiakos’la daha önce oynadığı 3 maçta galip gelemedi. İki takım ilk kez 2021-22 sezonunda UEFA Avrupa Ligi grubunda karşı karşıya geldi.

Yunanistan’da oynanan maçtan 1-0 mağlup ayrılan Fenerbahçe, Kadıköy’deki rövanşı 3-0 kaybetmişti. Olympiakos geçen hafta oynanan maçtan da 3-2 galip ayrıldı.

Sarı-lacivertli takım bugün rakibini devirmesi halinde ilk galibiyetine imza atacak. İki farklı kazanması durumunda ise yarı finale yükselecek.

Fenerbahçe, Olympiakos’u elemesi halinde Aston Villa-Lille eşleşmesinin galibiyle Avrupa Konferans Ligi yarı finalinde rakip olacak. Aston Villa geçtiğimiz hafta İngiltere’de oynanan maçı 2-1 kazanarak tur için avantaj sağlamıştı.

Fransa’da bugün oynanacak rövanş karşılaşması saat 19.45’te başlayacak. Yarı finallerin 2 ve 9 Mayıs’ta oynanacağı Konferans Ligi’nde final maçı, 29 Mayıs’ta Atina’daki Ayasofya Stadı’nda yapılacak.

TADIC, BATSHUAYI VE İRFAN CAN'DAN 17 GOL

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Fenerbahçe’nin bu sezon en skorer oyuncuları 6’şar golle Michy Batshuayi ve Dusan Tadic oldu. Sarı-lacivertli takımın hücumdaki en önemli isimlerinden İrfan Can Kahveci de 5 kez rakip ağları havalandırdı. Üç oyuncu toplamda 17 gol kaydetti. Olympiakos’la geçen hafta Yunanistan’da oynanan maçta Fenerbahçe’nin gollerine Tadic (penaltı) ve İrfan Can imza atmıştı. Kaptan Edin Dzeko ise 4 golle takımına katkı yaptı.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 270. kez sahneye çıkacak. Sarı-lacivertli takım geride kalan 269 maçta 106 galibiyet, 55 beraberlik ve 108 yenilgi aldı. Rakip ağları 365 kez havalandıran temsilcimiz kalesinde 384 gol gördü.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Dusan Tadic, UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final rövanş mücadelesinde sarı-lacivertli takımın yarın akşam Olympiakos ile oynayacağı karşılaşma öncesi basın toplantısı düzenledi.

Yoğun fikstüre de vurgu yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Şu anda takımdaki sakatlıkların yüzde 98'i düzeldi. Sadece Mert Hakan var. O da birkaç güne dönecek. Tadic, 60'a yakın maç oynadı. Bu kadar fazla maç oynamak, günümüzün en büyük hastalığı. Üst düzey hocalar da söylüyor. Oyuncular bu tempoyu kaldıramıyor. Covid'den sonra bu sakatlıklar yüzde 200 artmış. Dünyanın en büyük kulüpleri bu durumdan dertli" diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER