Bitcoin'de halving gerçekleşti! İşte en çok düşen ve yükselen altcoinler

Bitcoin madenciliği sonucu verilen ödüllerin yarı yarıya indirilmesi olan halving etkinliği sona erdi. Bitcoin'in blokzinciri, zincire her 210 bin blok eklendiğinde, yani yaklaşık dört yılda bir yarılanma meydana gelecek şekilde tasarlandı. Bitcoin ve altcoinlere yatırım yapanlar neler yaşanacağını merak etmeye devam ediyor. İşte Bitcoin halving sonrası en çok düşen altcoinler... Bitcoin kaç dolar oldu?

VATAN VATAN
Bitcoin'de halving gerçekleşti! İşte en çok düşen ve yükselen altcoinler

Bitcoin madenciliği sonucu verilen ödüllerin yarı yarıya indirilmesi olan halving etkinliği sona erdi. Bitcoin'in blokzinciri, zincire her 210 bin blok eklendiğinde, yani yaklaşık dört yılda bir yarılanma meydana gelecek şekilde tasarlandı. Bitcoin ve altcoinlere yatırım yapanlar neler yaşanacağını merak etmeye devam ediyor. İşte Bitcoin halving sonrası en çok düşen altcoinler... Bitcoin kaç dolar oldu?

Dijital para birimi Bitcoin madenciliğinden kazanılan ödüllerin yarı yarıya azaltılması etkinliği olan 'halving' Cuma geç saatlerde tamamlandı.

Bitcoin piyasaya sürüldüğünden beri dördüncü kez gerçekleşen halving etkinliği ile madencilerin kazandığı Bitcoin sayısı 6,25′ten 3,125'e düşürüldü.

Coin Metrics’e göre Bitcoin fiyatı, etkinlik öncesinde 64.100 dolar civarında işlem görerek dalgalı bir seyir izledi ve bu hafta yaklaşık yüzde 4 düştü.

YARILANMA SONRASI BITCOIN FİYATLARI NASIL SEYREDECEK?

Bitcoin koduna göre yarılanma, madencilik süreci sırasında işlemlerin kaydedildiği her 210 bin blokun oluşturulmasından sonra gerçekleşiyor. Kesin tarihinin belli olmadığı halving etkinliğinin Cuma bitmeden veya Cumartesi başında gerçekleşmesini öngörüyor.

Önceki üç yarılanmanın her birinin ardından, Bitcoin fiyatı ilk birkaç ayda karışık bir seyir izledi ve bir yıl sonra önemli ölçüde yükseldi.

Ancak uzmanlar yine de yükseliş konusunda kesin konuşmamak gerektiğini söylüyor. Kaiko'da araştırma uzmanı Adam Morgan McCarthy, "Yarılanmanın henüz ne kadar önemli olduğunu söyleyebileceğimizi bilmiyorum" dedi.

Halving sonrası genel olarak hacimli altcoinlerde oluşan negatif görünüm son 1 saat içerisinde çok büyük düşüşlerin yaşanmadığını da ortaya koydu

Cointürk'te yer alan habere göre; Son 1 saatin en çok düşüş kaydeden 5 altcoinine birlikte baktığımızda listede meme coin ağırlığı görüyoruz. 5 altcoinin 2 tanesi meme coinlerden oluşuyor ve listenin başında da Mart ayının yıldızlarından olan WIF bulunuyor.

WIF son 1 saatte yaşadığı %3’e yakın düşüşle Coinmarketcap listesinin başına yerleşti. Yaşanan düşüş sonrası fiyat 2,85 dolara kadar geriledi ancak hala hacim bakımından en büyük 3. meme coin olma özelliğini koruyor.

WIF’in son 24 saatteki işlem hacmi 826 milyon dolar olurken genel hacmi ise 2,84 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Buna rağmen WIF’in son 24 saatte %18 oranında artış yaşadığını da gözden kaçırmamak gerekiyor.

Listenin 2 numarası RUNE oldu. Geçtiğimiz hafta boyunca adından sıkça söz ettiren RUNE yaşadığı %2,41’lik düşüş sonrası 5,28 dolar bölgesinde alıcı buluyor. RUNE tarafında da yaşanan düşüşe rağmen son 24 saat içerisinde yaşanan yükselişin %12’nin üzerinde olduğu yatırımcıların dikkatinden kaçmıyor.

RUNE için son 24 saatlik hacim 530 milyon dolar olurken genel hacim ise 1,76 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

XEC tarafında yaşanan %2 seviyelerindeydi ama rakiplerine göre daha düşüktü. XEC son 1 saat içerisinde yaşadığı düşüş sonrası 0,00005075 dolar bölgesinde işlem görüyor.

Meme coin’lerin hacim bakımından lideri olan DOGE halving sonrası sürecin en büyük kaybedenlerinden bir tanesi oldu. Son 1 saatte yaşadığı %1,64’lük düşüşün ardından doge 0,1546 dolar fiyata sahip.

DOGE’nin market hacmi 22,2 milyar dolar seviyesinde bulunuyor ve bu onu 8. sıraya yerleştiriyor. DOGE’nin 24 saatlik işlem hacmi ise 2,1 milyar doların üzerinde bulunuyor.

Son olarak SUI bu listede 5. sırada bulunuyor. Yaşadığı %1,34’lük düşüş sonrası SUI 1,32 dolar fiyatla market sıralamasında 57. sırada bulunuyor. SUI’nin market hacmi ise 1,7 milyar doların üzerinde kalmaya devam ediyor.

Piyasada yaşanan düşüşlerin beklenilenin altında kaldığı görülüyor. Halving’e bağlı olarak yaşanabilecek bir yükselişin de BTC’nin hareketlerine bağlı olabileceğini unutmamak gerekiyor.

Halving’e dakikalar kala BTC fiyatı 63.000 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Daha sonrasında ise BTC fiyatı yeniden bir toparlanma yaşadı. Ancak son 1 saatlik verilere bakıldığında yazım saati itibariyle BTC 63.500 dolar seviyesinde alıcı buluyor. BTC’nin bu süre zarfında market hacmi 1,25 trilyon doların üzerinde kalmaya devam ederken işlem hacmi ise 48,6 milyar dolara kadar geriledi. Dünyada yaşanan jeopolitik olaylar ve halving sonrası madenci aktivitelerine bağlı olarak Bitcoin’de sert hareketlerin görülmesi ilerleyen günlerde mümkün olabilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER