Van'da koronavirüs aşı odaları hazır

Van'da, Sağlık Bakanlığı'nca Çin'den getirilen aşıların uygulanması için tüm kamu hastaneleri ile özel hastanelerde 90 'Aşı uygulama Odası' oluşturuldu. İlk etapta sağlık çalışanlarına uygulanacak aşılar, İl Sağlık Müdürlüğü depolarında bekletiliyor.

Van'da koronavirüs aşı odaları hazır - Sayfa 1

Koronavirüs aşılarının Çin’den Türkiye’ye getirilmesiyle beraber Van'daki tüm kamu hastaneleri ve özel hastanelerde aşı odaları hazırlandı. Bu kapsamda, kentte 90 aşı odası oluşturuldu. 

112
Van'da koronavirüs aşı odaları hazır - Sayfa 2

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi, aile sağlığı merkezleri ve diğer özel hastanelerde aşı odaları hazır hale getirilirken, randevu sistemiyle çalışılacağı belirtildi. 

212
Van'da koronavirüs aşı odaları hazır - Sayfa 3

Van'da ilk olarak kamuda, üniversitede ve özel sektörde çalışan 11 bin 700 sağlıkçıya aşı yapılacak. Aşı odalarında oluşabilecek yan etki ve alerjilere karşı müdahale ekipmanı da hazır bulundurulacak. Aşılar, İl Sağlık Müdürlüğü depolarında bekletiliyor.

312
Van'da koronavirüs aşı odaları hazır - Sayfa 4

SAAT 08.30'DAN 24.00'E KADAR AŞILAMA YAPILACAK

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, aşı için odaların hazır hale getirildiği Bölge Eğim Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Vali Bilmez, aşıların Sağlık Müdürlüğü bünyesinde özel yerlerde muhafaza edildiğini belirterek, "'Aşı geldi, geliyor' nihayetinde son aşamaya geldik. 

412