Uzmanlardan kritik uyarı sakın kullanmayın

Salgın döneminde bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen, takviye gıda ve vitaminlere bel bağladı. Takviye edici gıdalar, vitaminler ve mineraller açısından ülkemiz adeta bir çöplüğe döndüğünü belirten uzmanlar, marketlerde, internette ve hatta tekel bayilerinde bile satılan takviye edici gıdalar konusunda uyarıyor

Uzmanlardan kritik uyarı sakın kullanmayın - Sayfa 1

Pandemi döneminde bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen, takviye gıda ve vitaminlere bel bağladı. Bu ürünler benzincilerde bile satılmaya başladı. Ancak uzmanlar uyarıyor: “Takviye edici gıdalar, vitaminler, mineraller açısından ülkemiz adeta bir çöplüğe döndü. Bu ürünlerin fazlası ölümcül hasarlara neden olabilir. Her vücudun ihtiyacı farklıdır. Doktora danışmadan sakın almayın!”

111
Uzmanlardan kritik uyarı sakın kullanmayın - Sayfa 2

Pandemi döneminde vatandaşların bağışıklık sistemini güçlendirmek için gıda takviyeleri ile vitaminlere olan talebi arttı. Ancak “Vitamin ve takviye edici gıdalara herkesin ihtiyacı var mı” sorusu gündemde. 

211
Uzmanlardan kritik uyarı sakın kullanmayın - Sayfa 3

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, “Takviye edici gıdalar, vitaminler, mineraller açısından ülkemiz maalesef adeta bir çöplüğe dönüşmüş durumda. Her vücudun ihtiyacı farklıdır” dedi.

311
Uzmanlardan kritik uyarı sakın kullanmayın - Sayfa 4

Saydan, Hürriyet’ten Meltem Özgenç'e şunları söyledi:

"Tarım Bakanlığı’nca ruhsatlandırılan ve reklamı yapılarak internet üzerinden ve marketlerde kontrolsüzce satışına izin verilen bu ürünlerin bilinçsiz kullanımı büyük riskleri barındırıyor. Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı zincir marketlerde cep telefonu, elektronik eşya, mobilya ve tütün ürünlerinin satışının yasaklanacağını açıkladığı halde, gıda takviyelerinin satışı devam ediyor. Marketlerde, internette ve hatta tekel bayilerinde bile hangi koşullar altında muhafaza edildiği belli olmayan, bilinçsiz bir şekilde satışı yapılan gıda takviyeleri ve vitaminler, eczacı danışmanlığında satılmalı, uluorta her yerde satılmamalı."
 
 
 

411